Razglednica s ljetovanja

Oct 4, 2016 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Da bi bila društveno angažirana i korisna nije potrebno da budeš volonter. Dovoljno je da si penzioner.

Mladi ljudi su silno zaposleni, danas. Uz posao, djecu, psa i mobitel neće valjda još čistiti i zajedničke puteljke, puteve i ceste.

To se očekuje od tebe, jer ti si penzioner i imaš puno vremena. Što ti uopće radiš po cijeli dan. Nešto malo skuhaš jer ne smiješ puno jesti. Opereš dva tanjura i to je sve. Politika te ne zanima jer ju ne razumiješ,  program je loš pa i nemaš TV aparat. Za ručni rad te bole ruke a mobiteli samo u slučaju potrebe.I tako znaš na njega samo pozvati hitnu pomoć. Ostala tehnologija? Ne, hvala.  Zato ti ostaje samo metla.

grm-kupine

Pa jednoga dana pometeš ispred svoje kuće otpalo cvijeće. Drugoga dana ispred susjedove. Onda uzmeš vrtne škare pa porežeš kupinu čije su se grane pružile na put. Jest da je susjedova ali… prolaze djeca na kupanje. Za to vrijeme susjed čita novine i sunča se.

Ah, pa tebe bole oči na sitna slova a more ti je hladno.

more-i-brdo

Prolaziš ulicom do pekare i noga ti naleti na odbačenu bocu. Smeta prometu a mogla bi se i razbiti. Sagneš se, pa nije ti teško, i baciš ju u kontejner. Oni koji su ju bacili sada dolaze sebi nakon neprospavane noći. A ti si dobro spavala jer uopće nisi čula njihovu bučnu muziku.

Zatim ponovo uzmeš metlu, jer cvijeće stalno pada, i sve ispočetka. Prolaze ljetni dani a ti se tješiš kako je lijepo biti društveno koristan penzioner.

Članice kluba Zamet svim penzićima čestitaju 1.10. Dan starijih osoba s porukom – NE DAJTE SE!!

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content