Razglednice Zameta  – Trbuh grada

Aug 30, 2017 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Trbuh na Zametu – zna se. Tržnica. Nekad poluprazna, kao u Saboru, dok za vikende i praznike vrije. 

I tu ima puno stranaka i saborskih klupa – štandova. Jedna od najstarijih stranaka- samostalna Dalmatinka iz Zadra. Njeno povrće uvijek svježe i raznoliko.

Na sredini tržnice – Istarska stranka. Radovi s jedne strane tunela a prodaja s druge strane. Dogovor i suradnja uvijek ima uspjeha. Također sve svježe i  posebno.

Lokal patriotska stranka „Smokvica“ koja prodaje proizvode sa farme u Brgudu. Nađe se i uvoznih proizvoda ali se zna koji su, pa tko voli- izvoli. Vlasnica obrta mlada, brza, uvijek vesela i razgovorljiva.

Domaće je domaće, pa je mesnica „Boškarin“ u svako doba prepuna a meso kvalitetno i sigurno za konzumaciju.

Da je tradicija na cijeni pokazuje zmijoliki red na kiosku „Pik-a“.  Ranoranioci uhvate prvu turu toplog kruha a za one malo pospanije stiže druga u jedanaest sati.  Tako to ide kad se misli na potrošača.

Ne nedostaje nam ni ribe. Po želji: svježe, smrznute, frigane…

Nikako ne smijemo zaboraviti i dnevne novosti što nas penziće zanima: Večernji, Jutarnji, Novi list, Nacional pa onda i tiketi za lutriju jer mirovina je mala i  dobro bi došao koji sretan broj.

Ali, ima i puno praznog prostora pod krovom pa očekujemo da se smanje cijene zakupa i da mladi pokušaju svoje kreativne rukotvorine pretvoriti u zaradu a nas starije razveseliti svojim idejama.

Još je nešto zanimljivo na našoj tržnici. Sve te raznolike stranke nikada ne dolaze u sukobe, ne govore ružne riječi. Tu za svih ima prostora a kupac  zadovoljno bira ono što želi.

Pozivamo vas da posjetite našu tržnicu naročito u dane karnevala kad nas veseli muzika i po neki veseli plesači.

Za klub Zamet

Meri M

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content