Rekreativna tjelovježba u trećoj životnoj dobi

Feb 15, 2013 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Iako se radi o 3. životnoj dobi članice Kluba Potok  su svijesne važnosti rekreacije. Vježbanje omogućuje da u 3. životnoj dobi izgledaju mlađe, osjećaju se bolje i veselije, a ujedno doprinose gipkosti tijela. U Klubu starijih osoba “Potok” ponedjeljkom, srijedom i petkom članice kluba u jutarnjem terminu redovito se okupljaju na rekreativnoj tjelvježbi.

tjelovjezba2_potok

Iz tog razloga u našem klubu  postoji veliki interes za rekreativnu tjelovježbu. Ponedjeljkom i srijedom od 08:30 do 09:00 vježba prva grupa koju vodi članica kluba, volonterka Ausilia Maligec. Od 09:00 do 09:30 vježba druga grupa koju vodi također članica kluba, volonterka Zora Tomljenović
tjelovjezba_Potok
Petkom se rekreativna tjelovježba također provodi u dvije grupe u istom terminu , a vježbu provodi prvostupnica fizioterapije Marlen Mikac Marić.
Vježbe traju 30 minuta i prilagođene su starijima sa ciljem razgibavanja i jačanja lokomotornog sustava tijela.

Osim vježbe može se izmjeriti krvni tlak, povremeno glukoza u krvi, te dobiti savjet vezan uz naše zdravlje.

mjerenje tlaka_potok

Zaista smo sretne što živimo u Gradu na Riječini jer su Grad Rijeka, Primorsko goranska županija, i ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe “Kantrida” gospođa Marija Maras prepoznali važnost okupljanja osoba 3. životne dobi. Na taj način pruža nam se osjećaj sigurnosti, ispunjenosti i zadovoljstva.

Hvala Vam na tome!

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content