Siječanj u Zajcu

Dec 26, 2012 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

I u Novoj godini na repertoaru HNK Ivana pl. Zajca za svakoga ponešto, a za umirovljenike posebno povoljne cijene ulaznica.

Članovi Matice umirovljenika grada Rijeke ulaznice za navedene predstave mogu preuzeti na šalteru Matice svakog radnog dana od 8,00-11,00 sati dok ostali umirovljenici karte preuzimaju na blagajni HNK Ivana pl. Zajca.

HNK Ivana. pl Zajca

  • MACBETH,Verdi,  opera

14. siječanj 2013. u 19:30 sati,  cijena za umirovljenike 40,00kn (parter)

Ovo je djelo prvi susret skladatelja sa Shakespeareom  i na neki je način revolucioniralo talijansku operu 19. Stoljeća. Opera postaje drama koja se dubinski bavi ljudskim manama i to ljudskom strasti za vlašću i vječnom borbom za moći

  •     MASKARADA, Ljermontov, drama

25. siječanj 2013. u 19:30 sati, cijena za umirovljenike 36,00kn (parter)
Maskarada je priča o intrigama, prijevarama i nesporazumima te opsesivnoj ljubomori u kojoj jedna izgubljena naušnica postaje centar svih događanja.

Ovo je  priča o obrani časti zaslijepljenoj zavišću i ponosom koja će u konačnici presuditi jednoj sasvim nedužnoj ljubavi…

  • FIGAROV PIR, Róbert Alföldi,  komedija

28. siječanj 2013. u 19:30 sati,  cijena za umirovljenike 36,00kn (parter)

Beaumarchaisova trilogija donosi čuveni lik Figara – živahnog, drskog i domišljatog sluge puno pametnijeg od svog gospodara. Svoj predložak autor je temeljio na commediji dell’arte u kojemu dvostruki/trostruki/četverostruki nesporazumi donose jedne od najsavršenijih farsičnih prizora svih vremena, i svakako jedne od najboljih scena gospodara i sluge.

klavir

  •  REQUIEM, W.A.Mozart, koncert

30. siječanj 2013. u 20:00 sati, cijena za umirovljenike 48,00kn (parter)

Wolfgang Amadeus MOZART  svoju prvu simfoniju sklada u osmoj, a svoju prvu operu u dvanaestoj godini života. Iako nedovršen njegovim perom Requiem je ostao jednim od najboljih i najglasovitijih primjeraka ove glazbene forme. Skladatelj ga je napisao  po narudžbi pred sam kraj svoga života već gotovo potpuno slomljen i fizički i duhom. Iako je preminuo nad nedovršenom partiturom, Mozart je stvorio djelo iznimne ljepote, uzvišenosti i dostojanstva. Djelo je završio učenik Franz Xaver Süssmayr, na temelju Mozartovih skica, a neke dijelove i samostalno.

Uz zbor i orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca, a pod dirigentskim vodstvom Nade Matošević Orešković nastupit će sjajan vokalni solistički četverolist: sopranistica Vanja Zelčić, mezzosopranistica Kristina Kolar, tenor Ivan Kruljac te bas Siniša Štork. Zborovođa je Igor Vlajnić, a koncertni majstor Romeo Drucker.

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Godina 2013. počela je za nas umirovljenike, barem što se kazališne umjetnosti tiče, super.

    Neka tako i ostane

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content