Sjenica

Mar 14, 2013 od     4 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Proljeće se najavilo: cvijetaju ljubice, visibabe zabijelile proplanke, a šafrani i jaglaci se natječu tko će više i ljepše cvasti. Mala sjenica mi je doletjela na balkon pa sam joj ostavila malo hrane. Znam da je ogladnjela. Danas je dovela i svoje prijateljice. To me podsjetilo na našeg malog prijatelja od prošle godine.

Naša je kćerka radila u jednom kafiću sa terasom  Jednog dana, na terasu ja pao iz gnjezda maleni preplašeni ptić. Kćerka je brzo donijela kutiju i smjestila ga, a po završetku posla donijela  kući.

DSC02699

U početku je samo žalosno ležao a mi ukućani nismo znali čime da nahranimo tako malenu ptičicu. Sjetila sam se da joj skuham palentu u koju sam umješala jaje. Rado je to pojeo a svakim danom sve više. Kasnije je jeo komadiće ribe i sjemenke. Kad je ojačao svih nas je razveseljavao svojim vragolijama. Sletao mi je na glavu, jer uvijek je tražio društvo, zatim bi se klizao po sudoperu, a kad bi se smočio tražio je sunčano mjesto na prozoru.

Picture 002

Prošla su dva mjeseca, ptičica (mislim da je bila sjenica) je bila sve veća. Kako su nastale vrućine, neoprezno smo otvorili prozor i ona je izletjela. Moj suprug je mislio da je još prerano da je ostavimo vani. Nagnuo se na prozor i dozvao ju fićukom. Vratila se i odmah mu stala na prst.

DSC02704

Kad su prišla još dva mjeseca zaključili smo da da ju vratimo u prirodu. Otišli smo van grada u šumoviti predio i ona se odmah snašla. Izabrala je najveće stablo i dala se u potragu za mušicama i crvićima. Kako je tu noć padala velika kiša bili smo zabrinuti za našu sjenicu pa smo otišli natrag do stabla da ju vratimo kući. Naravno da ju nismo našli.

Tješilo nas je da smo ju dobro hranili, bila je velika i sigurno je znala pobrinuti se za sebe.

4 Komentara + Dodajte komentar

  • Stvarna priča vrlo ljupka i topla.

  • Kud sreće da je više ljudi kao Vi,za svaku pohvalu!

  • Lijepo i pohvalno. Još ima dobrih ljudi. Hvala vam što postojite.

  • Lijepo i pohvalno od vas!!!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content