Sportska pomagala za 3. životnu dob

Nov 7, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

U Klubu „Pećine“ održano je edukativno predavanje na temu: Sportska pomagala koja možemo koristiti u 3. životnoj dobi. Temu smo birali sami, jer želimo biti osviješteni kako si pomoći i „biti fit“ u starijoj dobi. Predavače, naše stalne suradnike djelatnike Ort-ed protetike ponovo smo uspjeli iznenaditi vedrinom i pozitivnom atmosferom u našem klubu.

2014-11-03 17.47.18

Upoznali su nas sa sljedećim sportskim pomagalima:

1. Pilates lopte primjenjuju se za jačanje snage i poboljšanje ravnoteže. Jednostavna vježba sjedenja na pilates lopti sa nogama pod kutom od 90 stupnjeva veoma je korisna za kralježnicu, ali troši i kalorije. Tijelo mijenja položaj, što je dobro za jačanje mišića, poboljšanje ravnoteže i cirkulaciju. Pozitivno djeluje i na raspoloženje jer stalno ljuljanje na lopti, podsjeća na igru i vraća pozitivno raspoloženje.

2014-11-03 17.43.20

2. Elastične trake se koriste za jačanje mišića, povećanje snage, pokretljivosti i fleksibilnosti našeg tijela. Dostupne su u osam različitih boja, osam različitih otpora, koji se progresivno povećavaju u skladu sa napredovanjem. Kod starijih osoba koriste se žute ili crvene trake.
Princip odabira boja u skladu je sa fizičkim potencijalima osobe koja trenira.

2014-11-03 17.36.13

3. Silikonske loptice koriste se za jačanje mišića šaka, prstiju i podlaktice i poboljšanje njihove pokretljivosti.

4. Balansne ploče koriste se za uspostavljanje bolje ravnoteže, posebno kod starijih osoba u rehabilitaciji koljena, leđa i nožnih zglobova.

2014-11-03 17.41.03

K.S.O. Pećine, Sarina Toić

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content