Sportski ribolov na stijenama plaže Bivio

Mar 26, 2013 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Kad krenemo Istarskom ulicom i skrenemo prema moru ugledamo plažu Bivio. Vidimo  kako more opljuskuje stijene i pogledamo što se to tamo zbiva. Nekoliko osoba stoji na stijenama u rukama štapovi, ne primjećuju nikoga i posve su zamišljeni. Gledam i vidim kako stavljaju ješku, bacaju udicu i čekaju strpljivo kako bi se koja riba ulovila. I tako iz dana u dan.

Među najupornijima je i moja draga susjeda, Štefanija, koja redovito zauzme svoju stijenu i uporno čeka povoljne uvjete za pecanje. Ulovi se tu i tamo nekoliko boba, zastava, modraka, igla a ponekad i orada. Tada sreći nema kraja.

P3220031

No to nije sve, jer ona je uspješna članica Ribolovnog sportskog društva Preluk Matulji, sudac na takmičenjima, a osvojila je i bezbroj pokala, te je jedna od najuspješnijih sportskih ribolovaca u Gradu Rijeci i Županiji.

Osim toga članica je i Likovnog društva «Kvarner» te već niz godina sudjeluje na izložbama a i dobitnik je vrijednih nagrada i priznanja za likovna ostvarenja. Najnovija izložaba održati će se 14.3. 2013. u prostorijama kluba Sušačana, na kojoj će i ona prikazati svoja djela.

P3220032

Budući da obožava i more i slikarstvo, veći broj slika prikazuje upravo ribe.

Drago nam je da je među nama tako nadarena osoba, jer ona u proljeće je

  • Strastveni berač šparoga,
  • U jesen strastveni berač gljiva, a
  • Tijekom cijele godine aktivno dolazi na vježbe protiv osteoporoze.

P3220033

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content