Što nam znače mobiteli?

Jul 25, 2013 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Da smo različiti, među ostalim to pokazuje i upotreba mobitela. Jedni se ne mogu rastati od njega ni u kojoj situaciji, pa tako u jednoj ruci drže mobitel a drugu pružaju da im se izmjeri tlak. Jer… što je važnije od poslovnog dogovora ?

mobiteli

Ili, sjedeći u čekaoni kod liječnika i ne htijući slušaš kako je netko, gdje i zašto slomio nogu. Pri tome se čuju i ne baš lijepe riječi.

Pa razgovori s prijateljicom u punom autobusu u nedogled jer… prijateljstvo je nešto najljepše.

Oni ljubavni su nešto tiši i kraći –  razumljivo.

Ima onih koji koji koriste mobitel samo u neoiphodnim  situacijama. Kratko i konkretrno. Među njih spada i ja. Mislim, potrebno ga je nositi jer nikad ne znaš kad će trebati.

Ali, postoje osobe koje se  ni u kom slučaju ne žele baviti mobitelom. Tu razumijem starije ljude kojima je strana ta moderna tehnologija. No mlade i zaposlene osobe koje neće da nose mobitel,stvaraju problem obitelji i prijateljima koji kad ih trebaju ne mogu do njih.

Takva je moja mlađa rođakinja, pa kad ju pitam za razlog odgovara: “ Ne želim da me ometaju u moje slobodno vrijeme, a sve se može na vrijeme dogovoriti. Sad ću ti ispričati kako mi je ta navika pokazala svu pažnju i ljubav supruga i zaključit ćeš kako mobitel i nije neophodan.

zabranjeni mobiteli

Putovala sam u drugo mjesto gdje mi je suprug bio na službenom putovanju. Krenula sam vlakom i prije polaska dogovorila s njim da me čeka na stanici u određeno vrijeme. Dugih šest sati vožnje kratila sam čitanjem i razgledavanjem krajolika. Priroda je uvjek prekrasna. A da mi ne bude dosadno pobrinula se moja mlađahna suputnica koja je svakih pet minuta mobitelom zvala svog mladića  i objašnjavala kuda vlak prolazi. Svako drvo, planina, rijeka, svaki ugao bio je opisan detaljno.

Kada smo konačno stigle, a išle smo u isto mjesto, sretna i nasmijana pala sam u zagrljaj supruga koji me je čekao prema dogovoru.

Moja se suputnica okretala, okretala, vrpoljila, istezala vrat ne bi li ugledala svog mladića. Ali, nije ga bilo!!!

Da li je možda bio kriv mobitel??? Prosudi sama.

I tako, draga moja ja i dalje ne nosim tu spravicu u slobodno vrijeme.

A ja sam se zaista zapitala da li je mobitel baš  toliko neophodan i možda kriv za po neki nesporazum među ljudima.

mobitel

Meri Minić

2 Komentara + Dodajte komentar

  • U svemu treba biti umjeren, te spojiti praktično s korisnim zar ne?

  • Nažalost sve manje razgovaramo oči u oči,što je bit razumijevanja i rješavanja nesuglasica.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content