Svečanost u Domu starijih osoba “Kantrida”

Dec 14, 2017 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Svake godine pa tako i ove Dom za starije osobe „Kantrida“, naša matična kuća, pozvala je predstavnike svih klubova na druženje povodom božićnih i novogodišnjih praznika.

No, i u samom Domu je bio značajan događaj. Otvorena je i predstavljena četvrta kućanska zajednica nazvana „Lavanda“. Na petom katu jednog dijela Doma adaptiran je i otvoren novi odjel koji simulira obiteljski život za boravak 20 korisnika. Ta adaptacija kao i mnoge prijašnje imaju tendenciju k boljoj kvaliteti života korisnika samoga Doma.

Na otvorenju je bilo nekoliko eminentnih gostiju, ne samo iz našega grada već i predstavnika iz Slovenije jer je to jedan cjeloviti program razvoja prekogranične suradnje „STAR-Starost bez granica“ gdje su korištena sredstva iz EU i u kojem su neki od partnera bili domovi u Kozini i Kopru.

Dom za starije osobe Kantrida po svojoj kvaliteti i usluzi zauzima jedno zavidno mjesto ne samo u našoj županiji nego i u cijeloj našoj zemlji i van nje. Onog dana kada će netko od nas tražiti smještaj u njemu osjećat će se ponosnim postati štićenikom Doma Kantrida.

Nakon službenog dijela koji se odvijao u prepunoj dvorani, uslijedio je zabavni program. Gosti su bili muška klapa „Volosko“ koji su svojim prelijepim glasovima i pomno odabranim pjesmama ispunili naša srca toplinom i ganuli naše duše do suza.

Nakon klape, nastupio je naš dragi Joso Butorac koji već nekoliko godina uljepšava i oplemenjuje svojim pjasmama ovaj događaj,  kojeg na kraju uvijek ispratimo dugim i toplim pljeskom u želji da nam opet dođe i opet pjeva.

Imale smo i priliku da barem na kratko pozdravimo neke naše članove koji borave u Domu a njih ćemo opet posjetiti prije nadolazećih blagdana.

Veliku pohvalu i priznanje su dobile ravnateljica, gospođa Marija Maras i svi suradnici jer se Dom za starije osobe „ Kantrida“ svrstao u domove koji se stalno razvijaju i pružaju visoku kvalitetu skrbi na evropskoj razini.

Kao predstavnice Kluba „Belveder“ posebno smo ponosne i zahvalne našoj koordinatorici gospođi Marlen Mikac Marić koja svojim ponašanjem i susretljivošću, a svakako i izgledom ima sve naše simpatije i pohvale.

Možemo stvarno biti ponosni što smo članovi klubova Doma „Kantrida“ a mi ćemo sa naše strane uložiti sve snage da i klubovi budu na ponos Doma.

Annamaria,   KSO „Belveder-Kozala“  

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content