Sveučilište za 3. dob

Oct 4, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Učenje za 3. dob

Sveučilište za 3. dob –  najava upisa u jesenji ciklus od 3.-10.10.2022. godine.

Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Gradom Rijekom, zainteresiranim građankama i građanima starijim od 55 godina predstavlja novi jesenji ciklus predavanja u sklopu programa Sveučilišta za 3. dob.

 

Upisi  u raznovrsni program započinju 3. listopada 2022. kada program predstavljamo i u Gradskoj vijećnici u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba.

 

Jesenji ciklus predavanja kreće predavanjima ususret uvođenju eura pod nazivom

Od kuna do eura – razvoj novca i središnjeg bankarstva (od 13. do 27. listopada 2022.).

U studenom donosimo ciklus predavanja iz psihologije i to na temu Samopoštovanje i njegovo djelovanje na naše mentalno i tjelesno zdravlje (od 10. do 24. studenog 2022.).

Jesenji program zaokružit ćemo u prosincu prigodnim ciklusom predavanja iz enologije čime po prvi puta donosimo znanstveno praktični ciklus Uvod u vinarstvo (od 29.11. do 13.12. 2022.).

 

Predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom od 17 do 18:30 sati na Filozofskom fakultetu (Kampus Sveučilišta u Rijeci), a upisnina u pojedini ciklus predavanja iznosi 150,00 kn.

 

Prvi upisi vrše se online (putem maila 3dob@uniri.hr) od 3. do 10. listopada!

 

Donosimo najavu prvog u nizu ciklusa predavanja, a sve ostale najave pojedinačnih ciklusa kao i raspored cijelog programa dostupan je na našim mrežnim stranicama!

 

Od kuna do eura – razvoj novca i središnjeg bankarstva – predavanja ususret uvođenju eura (utorkom i četvrtkom, od 13. do 27. listopada)

Svakodnevno u medijskom prostoru svjedočimo većini nepoznatoj terminologiji vezanoj uz monetarne politike i središnje banke. Predavačice s Ekonomskog fakulteta u Rijeci napokon će vam razjasniti sve nepoznanice te otkriti kako su banke nastale i koje su im prednosti i mane. Pohađanjem ovog ciklusa prilika je da iz prve ruke napokon saznate sve o aktualnostima kojih su puni medijski članci. Pozivamo sve zainteresirane da nauče sve o pojmovima kao što su inflacija, eurozona, monetarna politika i na vrijeme se pripreme za dolazak eura.     

 

Podsjećamo, program i novosti Sveučilišta za 3.dob moguće je pratiti zaprimanjem obavijesti mailom, kao i na službenim mrežnim stranicama:

S3D NAJAVA CIJELI CIKLUS letak WEB

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content