Ta divna stvorenja

Feb 13, 2014 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Da biste se, u ove hladne, zimske i kišne dane osjećali ugodnije, pročitajte istinitu priču o jednom neobičnom prijateljstvu. Moja prijateljica živi na 13 katu nebodera u Rijeci. Već duže vrijeme, tijekom godine, slijeće joj na prozor mala siva grlica s poznatom ogrlicom oko vrata. Mi ne možemo znati da li je to uvijek ista gošća, ali po njenom ponašanju rekla bih da je.

DSCN0078

Sleti na prozor, uđe u kuhinju, šeće oko njenih nogu. Preleti preko stola čak i kad su gosti za ručkom. Porazgovara s njom na svom gu-gu jeziku i nestane na neko vrijeme. Ponekad ju posjeti u društvu svog prijatelja koji sramežljivo ostane na rubu prozora i čeka je.

Sunce je nakratko zamijenilo kišu, pa je  moja  prijateljica širom otvorila sve prozore i vrata. Opet je ugledala svoju neobičnu  malu grlicu kako ju promatra s ograde balkona.

Ne razmišljajući puno, rekla joj je: “Sad me tu malo sačekaj, dok ja pospremim sobu. Nemoj ulazit unutra.“

Dok je bila zauzeta oko kreveta u susjednoj sobi  odjednom je osjetila da više nije sama. Okrenula se i vidjela ju pokraj sebe kako je promatra koso nagnute glave.  Nasmješila se iznenađeno bez riječi, pomislivši: “Kako je znala gdje sam?“ A onda je začula:“Gu-gu-gu.“

Lepetom krila pozdravila ju je: “Doviđenja ,do ponovnog susreta!“ i odletjela u susret suncu.

DSCN0081

Za klub Zamet

Meri M.

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Krasno…
    Životinje su predivne.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content