Tečaj stranih jezika u Matici 2018.

Nov 10, 2017 od     8 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Učenje za 3. dob

Matica umirovljenika grada Rijeke članovima nudi članovima mogućnost prijave na tečaj stranih jezika.

Prijave za tečaj stranih jezika (engleski, njemački, talijanski) u Matici umirovljenika grada Rijeke započinju u ponedjeljak, 13.11.2016. Prijaviti se možete od ponedjeljka do četvrtka, u radno vrijeme šaltera, od 8 do 11 sati. Prijave traju do četvrtka, 14.12.2017. Petkom se nije moguće prijaviti

Članovi koji su odsutni u tom periodu, mogu prijavnicu ispuniti preko linka na internet stranici za riječke penziće – OVDJE. Njihova je obaveza do kraja siječnja 2018. ispuniti test osobno u Matici, kao obavezni uvjet prijave. Ako to ne učine, prijava postaje nevažeća.

Prijaviti se mogu svi članovi Matice umirovljenika grada Rijeke s plaćenom članarinom za 2017. godinu. Moguća je prijava samo za jedan strani jezik! Ako se član prijavi za više stranih jezika, sve prijave će biti nevažeće.

Prilikom prijave, članovi odmah ispunjavaju test za koji će na raspolaganju imati 30 minuta. Prema rezultatima testa, bit će uvršteni u grupu koja im odgovara prema predznanju. Ako su početnici, članovi ne moraju ispuniti test i tada će biti uvršteni u grupu potpunih početnika za odabrani jezik.

Tečajeve volonterski provode polaznici studija anglistike, germanistike i talijanistike na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Broj polaznika tečajeva izravno ovisi o broju prijavljenih volontera. U ponedjeljak, 26.2.2018. ćemo objaviti liste članova upisanih na tečaj, sukladno broju prijavljenih volontera i članova.

Niti jednoj prijavljenoj osobi Matica ne garantira upis. Prilikom upisa, vodit ćemo se sljedećim kriterijima. Prednost imaju dugoročni volonteri Matice te oni članovi koji do sada nisu sudjelovali na tečajevima ili su pohađali manje tečajeva. Nakon što uvažimo te kriterije, primat ćemo polaznike kako bi ravnomjerno popunili grupe s određenom razinom predznanja. Naglašavamo da nema potrebe za žurbom jer redoslijed prijava ne određuje mogućnost upisa.

Nakon objave upisanih članova, u ponedjeljak, 26.2.2018., upisani članovi imaju 2 tjedna, do petka, 9.3.2018. imaju mogućnost uplatom od 100 kuna potvrditi svoje sudjelovanje na tečaju. Uplatu u ime člana može izvršiti i druga osoba. U oba slučaja mora biti predočena članska iskaznica s važećom članarinom za 2018. godinu. Ako do navedenog datuma član ne izvrši uplatu, smatrat ćemo da je odustao od tečaja i zadržavamo pravo popuniti njegovo mjesto drugim polaznikom.

Upisane članove Matica neće telefonom obavještavati o činjenici da su upisani na tečaj, već se o tome sami mogu informirati na oglasnim pločama i internet stranici.

Tečaj počinje u tjednu koji počinje s ponedjeljkom, 12.3.2018. Traje 12 tjedana, do početka lipnja 2018. Održava se jednom tjedno, u trajanju od 90 minuta (2 školska sata). Termin u kojem će se tečaj održavati za pojedinu grupu ovisit će o slobodnom vremenu studenta koji pojedinu grupu bude vodio. On će biti poznat tek tijekom veljače. Tečaj se održava u Verdievoj 11/2.

8 Komentara + Dodajte komentar

 • KakoVas nači ? Hvala i pozdrav
  (zainteresirana za njemacki jezik)

 • Hvala javicu se i doci..Pozdrav

 • želim učiti talijanski jezik. Imam 60g,diplomirana pravnica u invalidskoj mirovini

  • Poštovana, prijave su bile do 14.12.2017. u 11:00 sati. Bile su moguće samo u Klubu Centar.

 • p.s. mogu li se prijaviti u klubu Potok?

 • mogu li se upisati naengl u srdocimaodgovorite.ima puno popovicnada

  • Poštovana, upisi su bili mogući samo u Klubu Centar.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content