Tombola

Apr 11, 2013 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Svi smo mi djeca, jedina je razlika u našim igračkama. Citirana izreka podsjeća nas da se nikada ne prestanemo igrati, jer nam to otvara duh za nove ideje postajemo nasmijani i više volimo sebe i sve oko sebe.

To najbolje znaju naše „tombolašice“ kako ih svi zovemo, koje se obavezno sastaju dva puta tjedno i igraju. Tada se čuje samo njihovo izvikivanje – cinkvina… tombola – jer nitko drugi ne priča da im se ne smeta. Zato se po završetku igre razbrbljamo, nasmijemo i zabavimo.

Ni jedna druga društvena igra koju smo predložili i pokušali uvesti nije se održala kao tombola, pa smo pitali –  kako to?

tombola

Više o tome rekla nam je naša predsjednica Rozika: “ To vam je tradicionalna igra ovog dijela našeg kraja. Nekada se tombola igrala po kućama u nedjeljno poslijepodne. Sakupljalo se susjedstvo na jednom mjestu i kratili su duge zimske dane uz druženje, po koju čašicu i tombolu. U našem klubu igra se od prvoga dana osnutka, a to je upravo ovih dana, 30 godina. Nekada je bilo toliko igrača da se napunila cijela sala i svi stolovi su bili zauzeti. Voditelj te aktivnosti bio je gospodin Berto Kosovel koji na žalost već dugo nije s nama. Svaku je večer uredno vodio evidenciju o prisutnosti i sakupljao prilog koji je svaki igrač uložio. Sredstva su se redovno polagala na račun kluba a jednom mjesečno bilo je čašćenje za sve igrače.“

Vremena su se ipak promijenila pa iako se i dalje igramo sada s nekim drugim igračkama, a igrača tombole je sve manje. Nama prisutnima uvijek je drago čuti njihovo izvikivanje koje nas podsjeća na neke naše mlade dane.

Želimo da se ova tradicija ne ugasi već da se pomladi. Zato dođite k nama i zaigrajte  -c i n k v i n u!!!

tombol_bingo

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content