Tradicija u klubu Krimeja

Feb 4, 2016 od     Nema komentara    Objavljeno u: Bez kategorije

Ovo je osma godina od otvaranja Kluba umirovljenika i starijih osoba na Krimeji.

U tim godinama razvile su se mnoge aktivnosti. Tako su prostorije Kluba redovno iskorištene, naročito u ovakvim ugodnim zimskim danima. Jednu aktivnost, koja već prelazi u tradiciju, želimo posebno istaći. A to je da svake godine, za ispraćaj stare i doček nove godine, zamolimo nacionalne manjine da učestvuju u našem programu. To su obično njihove nacionalne pjesme i plesovi. Tako mi možemo upoznati raznovrsnost kulture i običaja manjih evropskih zemalja.

Za doček ove Nove godine pozvali smo u goste nacionalnu manjinu Slovaka. Oni su nam lijepo izveli nekoliko svojih originalnih pjesama i plesova. Slovaci su već četvrti po redu. Prije njih su učestvovali Makedonci, Ukrajinci i Česi.

Tako je, eto učešće nacionalnih manjina u našim novogodišnjim proslavama redovno. Oni se rado odazivaju našim pozivima, a nama je drago upoznati njihovu kulturu i običaje, makar samo u nekom segmentu. I želja nam je da im pokažemo da su dobrodošli u našoj sredini i u gradu u kojem živimo. Takvu praksu nastavljamo.

Slovački ples 1

Tomislav Baran

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content