Treća šetnica u svibnju

May 22, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Kao i svake subote, prošlog tjedna su planinari Matice umirovljenika bili aktivni. 

17. svibnja planinarska sekcija Matice umirovljenika grada Rijeke sudjelovala je u osmišljenoj i stručno vođenoj šetnici po planiranoj stazi za taj dan MEJA-LJUBIBELJ-KORITNJAK-LUKOVIŠĆE-ŠKRLJEVO. Za Meju smo krenuli vlakom iz Rijeke 7:35 sati.

DSC05675 (Medium)

Okupilo nas se svega 13, članica i članova. Mnogi su odustali bojeći se kiše, no radi toga mogu samo požaliti jer nas je lagana kišica pratila dva puta po pet minuta u osam sati boravka u prirodi. Prije samog polaska i održane riječi o šetnici Radivoja Mitrovića pala je zajednička snimka i krenulo se sa šetnjom. Neki su usput nabrali medvjeđi luk (okus i miris po češnjaku) i cvjetove bazge.

DSC05684

S odmorima i blagovanjima stigli smo do posljednjeg odmorišta kod pruge za Škrljevo i tamo zatekli zanimljivost. Na cvijetu čička zatekli smo tri bube kako se hrane cvijetom, no vjerojatno se bojeći da bi se mogle razboljeti od šećerne bolesti pridružio im se u blagovanju i leptir koji je ispred njih iz cvijeta izvlačio nektar.

DSC05680 (Medium)

Toliko je bio zaokupljen jelom da se nije niti obazirao na nas iako smo bučno komentirali čudnu zajednicu, a palo je i više snimaka. No, on je ostao ustrajan u svojoj namjeri i ostao je hraneći se i pri našem odlasku.

DSC05678

Iz Škrljeva smo krenuli za Rijeku autobusnom linijom Autotroleja u 15:45 sati. Jedan dio ekipe završio je na piću u Starom gradu, a drugi su otišli kućama na zasluženi odmor.

Do slijedeće šetnice doviđenja, pridružite nam se.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content