Treći susret polaznika STAR programa

Nov 10, 2017 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

U ponedjeljak 6. studenog o.g. smo imali u Klubu starijih osoba Potok treći susret iz „Star“ programa, a ujedno i drugi susret na temu „Sprečavanje padova u starosti.

Iako je tog dana bio jedan izuzetno loš jesenjski dan praćen kišom,  što nas polaznike tečaja nije omelo i bili smo prisutni uglavnom svi koji smo ranije dolazili. Uz profesora Ramovša bile su prisutne  i gospođe Sanja i Marlen iz Doma Kantrida.

Na početku je, kao i ranije, profesor Ramovš održao jedno kratko  predavanje općenito o materiji koju na tečaju obrađujemo, a zatim smo mi pojedinačno ispričali svatko svoju priču o sebi, kao čime se u životu bavimo i kako se nosimo sa svojim godinama.  Tu je bilo vrlo interesantnih priča, koje su ne samo zanimljive da upoznamo ljude s kojima ćemo se u budućem vremenskom razdoblju družiti, već u nekom smislu i poučne kao dragocjena iskustva primjenjiva u životu.

Nakon pauze je profesor kao i inače okupio oko sebe grupu od šest osoba i imenovao voditelje grupe kolegice Auziliju i Editu, a u polukrug  su se smjestile Magda, Luce, Blanka i Tatjana. Naizmjence su čitale tekst iz knjige o spriječavanju padova. Nakon toga su pojedinačno iznijele svoja iskustva na temu padova. Priče su bile zanimljive i  poučne kako bi nam ukazale na  opasnosti koje možemo izbjeći.

Pred kraj druženja smo ponovo odvježbali vježbe za ravnotežu. Na početku današnjeg tečaja smo  ispričali koliko kod kuće i u klubovima izvodimo te vježbe. Ja u svoje ime mogu reći da mi te vježbe pomalo ulaze u dnevnu rutinu i nadam se da  ću ih redovno raditi a samim tim imati i koristi od njih.

Za dva tjedna ćemo se ponovo naći u istom sastavu i nastaviti sa radom.

Ivanka Žunić   KSO Belveder-Kozala

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content