Trsat i Kantrida prijatelja dva :)

Feb 4, 2013 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Učenje za 3. dob

Radionica izrade dekupaža (decoupagea) i crtanja na staklu u Klubu Kantrida.

U petak 18. siječnja 2013. godine članice Kluba umirovljenika i starijih osoba Trsat Slavica Škerl i Ivanka  Barac poučavale su grupu članova Kluba umirovljenika i starijih osoba Kantrida u crtanju na staklu i dekupažu. Dekupaž je vrlo popularna tehnika koja se razvila u 18. stoljeću u Velikoj Britaniji i proširila se po cijelom svijetu. Dekupaž se još naziva i salvetna tehnika, jer se ustvari salvetama i raznim dekupaž papirima mogu ukrašavati uporabni i ukrasni predmeti.

Dekupaž2_kantrida

Članice Kluba Kantrida donijele su svoje staklene čaše, boce, bokale, tacne i marljivo ih oslikavale sukladno naputcima učiteljica Slavice i Ivanke. Materijal za predmetno oslikavanje donirale su Slavica i Ivanka. Rezultati su bili iznenađujući i za polaznike i za učiteljice. Naime, vrlo brzo su  donešeni stakleni predmetim osvanuli u novom ruhu. Bili su oslikani, ukrašeni i  neprepoznatljivi u odnosu na svoj prvobitni izgled.

Uz kolače i priču druženje članova dvaju Klubova Trsata i Kantrida bilo je izvanredno uspješno i obećavajuće za slijedeće druženje i sticanje novih  znanja.  Slobodno umirovljeničko vrijeme se putem gore navedenog druženja i aktivnosti oplemenilo postalo  korisno, a pri tome učesnicima  pružilo dodatno veselje i zadovoljstvo . Prisutni su izrazili želju za daljnjim druženjem uz slične ili neke druge aktivnosti.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content