Upis u ciklus predavanja Sveučilišta za 3. dob-Financijska pismenost

Apr 14, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Učenje za 3. dob

Najava upisa u ciklus predavanja Sveučilišta za 3. dob

 

Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Gradom Rijekom, zainteresiranim građankama i građanima s prebivalištem u PGŽ, starijim od 55 godina, sa završenom srednjom školom i više, nudi novi ciklus predavanja u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob.

Zainteresirane osobe starije od 55. godina s minimalno srednjoškolskim obrazovanjem moći će upisati ciklus predavanja iz ekonomije na temu Financijske pismenosti. Predavačice su Bojana Olgić Draženović izvanredna profesorica na Ekonomskom fakultetu i Maja Vehovec, umirovljena profesorica i savjetnica rektorice.

Predavanja će se održati uživo, utorkom i četvrtkom, od 21. travnja do 5. svibnja 2022., od 17-18.30h na Filozofskom fakultetu (prostorije 105/139, 1. kat).

Upisi u ovaj ciklus predavanja traju do 20. travnja 2022., a vrše se putem e-maila 3dob@uniri.hr. Informacije je moguće dobiti i telefonom (051-854-861).

Upisnina u ciklus predavanja iznosi 150,00 kn.

Ukratko o predavačicama:

Bojana Olgić Draženović izvanredna je profesorica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Članica je Katedre za financije i bankarstvo te nositeljica više kolegija preddiplomskog i diplomskog studija – Monetarna ekonomija, Financijska tržišta i institucije, Investicijska analiza i Upravljanje institucionalnim investitorima. Sudjeluje i u izvođenju nastave na Specijalističkom poslijediplomskom studiju „Financije“ te Specijalističkom poslijediplomskom studiju “Financijske institucije i tržišta” Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Usavršavala se je u zemlji i inozemstvu te sudjelovala na brojnim međunarodnim i domaćim konferencijama. Voditeljica je više znanstvenih projekata iz područja financija s naglaskom na razvoj i poslovanje mirovinskih fondova i investicijskih fondova. Aktivna je i u brojnim programima financijske pismenosti te sudjelovala u edukacijama osnovnoškolaca, srednjoškolaca i poduzetnika. Objavila je preko 60 znanstvenih i stručnih članaka te dvije znanstvene knjige.

 

Prof. dr. sc Maja Vehovec, doktorirala je na Sveučilištu u Rijeci, a postdoktorsko usavršavanje provela je na sveučilištu Cornell, SAD. Nastavnu karijeru odradila je na Sveučilištu u Rijeci kao profesorica mikroekonomije, a znanstveno-istraživačko iskustvo nadogradila je u Ekonomskom institutu Zagreb od 2005. godine do umirovljenja 2019. godine gdje je učestvovala u nizu domaćih i inozemnih projekata od kojih su neki imali reformski karakter u novijoj povijesti ekonomske politike. Obnašala je najvišu znanstvenu dužnost u Hrvatskoj kao predsjednica Nacionalnog vijeća za znanost. Njeni istraživački interesi su u područjima ekonomike rada posebno teme produljenje radnog vijeka zatim financijska i mirovinska pismenost te financiranja zdravstvenog sustava. Evaluatorica je u European Science Foundation, Hrvatske zaklade za znanosti (UKF), Slovenske zaklade za znanost (AARS) i Zaklade Marijan Handžeković. U razdoblju od 2014.-2021. bila je nacionalna predstavnica Hrvatske u Obzoru 2020, „Europa u promjenljivom svijetu – uključiva, inovativna i promišljena društva“ odnosno Obzor Europe tematske konfiguracije odbora „u sjeni“. Vanjska je suradnica Sveučilišta u Rijeci.

 

Prijave, kao i sve informacije, raspored i sadržaj predavanja zatražite na e-mail: 3dob@uniri.hr

(informacije su dostupne i  mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci: Sveučilište za 3. dob)

Dodatne informacije: tel. 051-584 – 861

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content