Uzmi, čitaj i vrati

May 6, 2014 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Kada draga osoba nestane iz našeg života, pokušavamo na razne načine sačuvati uspomenu na nju.

Poznat je u svijetu vrlo pozitivan običaj da se osnuje fondacija sa imenom te osobe , a dobivena sredstva koriste se u humanitarne svrhe.
Mene se dojmio običaj koji sam vidjela u zemlji šuma i parkova i navike stanovnika da svoje slobodno vrijeme provode u prirodi. Tamo se klupe u parkovima posvećuju ljudima koji su se na njima rado odmarali pa i dalje ostaju mjesto ugodnog boravka i sjećanja na rođaka, prijatelja, ljubav…

IMG_2682

Ovih sam se dana ugodno iznenadila kad sam ugledala najmanju knjižnicu koja me je posebno dirnula jer je posvećena gđi Mariji Kraljić u Vrbniku. Ljubitelju knjige i čakavske riječi, koja je i sama napisala nekoliko knjiga, bila predsjednica kulturno-umjetničkog društva „F.K.Frankopan“ i aktivna prosvjetna djelatnica, obitelj i prijatelji našli su najbolji način da se zadrži sjećanje na nju. Darivanjem knjiga iz osobnih biblioteka stvorila se srdačna minijaturna knjižnica na zadovoljstvo svih mještana i posjetilaca. Takvih kutaka za srce i dušu nikad dovoljno.

Fotografija-0009

Knjižnica je smještena u auli Turističke zajednice Općine Vrbnik na Placi Vrbničkog statuta 4 i radi po principu : uzmi, čitaj i vrati, a možeš i donirati svoju knjigu.
Kad dođete u Vrbnik svakako posjetite poznatu najstariju Vitezićevu knjižnicu i nemojte zaboravit ovu najmanju, sačinjenu od ljubavi i dubokog poštovanja.

Fotografija-0012

Za klub Zamet
Meri M

2 Komentara + Dodajte komentar

  • Jako lijepo. Moram otici roditeljima na Kozalu uskoro, dugo nisam bila…

  • puno lijepih kutaka i sitnica ima u životu samo ih treba znati vidjeti i prepoznati.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content