Večeri smijeha i zabave u Domu kulture Čavle

Sep 20, 2019 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Večeri smijeha i zabave u  Domu kulture Čavle nastavljaju se i ove jeseni .Tradicionalno gostuju hit  predstave malih scena s vrlo zanimljivim  naslovima.

Dragi članovi, u nastavku je opis predstojećih predstava u Domu kulture Čavle.

Kao i do sada imate kod mene cca 20% popusta. Za prve dvije predstave  redovna cijena je 80 kn  pa je za vaše  65 kn  dok je za treću ( redovna 60 kn) za vaše  50 kn .

Prva je predstava „Cabaret preko veze“ u produkciji Satiričnog kazališta  Kerempuh i kazališta Moruzgva na programu u petak 11. listopada . Slijedi  autorska komedija Rene Bitorajca pod nazivom „Ništa ljubav samo seks“ 26. listopada u produkciji kazališta „Luda kuća“ . Zlatan Zuhrić –Zuhra i njegov scenski sin Tin Sedlar u komediji „Ocat i sin“ igraju 15. studenoga.

 

 

Satiričko kazalište Kerempuh i kazalište Moruzgva:  “CABARET PREKO VEZE”

 

Dom kulture Čavle, petak, 11.10.2019. u 20:00 sati

Ulaznice se mogu kupiti preko sustava Moje karte.hr ili u TZO Čavle po cijeni od 80,00 kn u pretprodaji i 90,00kn tri dana prije predstave.

Igraju: Mila Elegović/ Ines Bojanić,  Jelena Miholjević / Ana Begić,  Ana Maras Harmander/ Mirela Videk  Hranjec, Linda Begonja / Anita Matić Delić

 

Redatelj: Ivan Leo Lemo

Koreograf: Leo Mujić

Produkcija: Satiričko kazalište Kerempuh u koprodukciji s Kazalištem Moruzgva

Trajanje: 90 min

 

“Mnogi od nas navikli su puno toga obavljati “preko veze”; zapošljavati se, pobjeđivati na raznim natječajima, upisivati djecu u vrtiće i škole, ugurivati babe na preglede po bolnicama, dobivati nagrade etc., etc. S opravdanjem da to svi rade i da neće oni biti jedine budale koje čekaju “po redu i redoslijedu”. Jer tko čeka, zna se, taj crkne u čekaonici, taj ne dobije posao, taj ne doživi takozvani uspjeh, taj nije glavni u selu. Naravno, kretanje kroz život “preko veze” nije po zakonu, u pravosudnom smislu. Ali praksa nas uči da su često i ti zakoni tek zbirka propisa i pravila kojima se plaše, upozoravaju i kažnjavaju oni koji “nemaju vezu”.

Društveno politička stvarnost je samo celofan u koji su umotane unutarnje borbe, strahovi, padovi i pobjede koje naši ženski likovi prolaze. Zapravo, na duhovit način opisujemo urnebesne živčane slomove koji su ove scenske persone proživjele i preživjele te iz njih izašle jače. Kao i svaki punokrvni cabaret, i ovaj će biti koktel politike i erotike. Naše scenske patnice predstavljaju se stand up monolozima, njihove su priče tarantinovski bizarne i almodovarsovski melodramatične, a svaka priča, završava burlesque točkom.”

                                                                                                                            Ivan Leo Lemo, redatelj

 

“HIT predstava “Cabaret preko veze“ punokrvna je crnohumornapredstava koja kirurški precizno smijehom, plesom i pjesmom secira boljke hrvatskog društva i tradicionalnog nam licemjerstva od kojega bolujemo!”

                                                                                                                            Ines Mihić, dnevnik.hr

 

 

 

    LUDA KUĆA : „NIŠTA LJUBAV, SAMO SEKS

    DOM KULTURE ČAVLE, SUBOTA, 26.10.2019. u 20:00 sati

     Ulaznice se mogu kupiti preko sustava Moje karte.hr ili u TZO Čavle po cijeni od 80,00 kn u pretprodaji i        90,00kn tri dana prije predstave.

     Tekst i režija: Rene Bitorajac
     Glume: Petra Dugandžić, Csilla Barath Bastaić, Iskra Jirsak, Katarina Baban

    Trajanje: oko 95 min.
    Dobno ograničenje: 16+

 

4 glumice pripremaju se za početak predstave Atonid i ponor pakla, grčku tragediju postavljenu          na kazališne daske, koja zapravo uopće nije bitna. 4 različita karaktera u nešto više od  90 minuta pretvara se u njih 13. Razigrane i vesele glumice, radije bi se 4 sata družile u garderobi nego pola sata na pozornici.  Kao lajtmotiv i tema večeri, nekako, ne znamo kako, nametnuo se seks. O da, i žene pričaju o njemu. Ne degutantno i ne vulgarno.  Dokumentarnom lakoćom naše  glumice igraju glumice koje se igraju, a pritom zabavljaju publiku, i nimalo manje važno, same sebe. Svi moraju biti zadovoljni i zadovoljeni. Jeste li probali dominaciju? Kako je po staračkim domovima?

 

 

Zlatan Zuhrić – Zuhra i Tin Sedlar: „OCAT I SIN“

Ulaznice se mogu kupiti preko sustava Moje karte.hr ili u TZO Čavle po cijeni od 60,00 kn u               pretprodaji i 70,00kn tri dana prije predstave.

DOM KULTURE ČAVLE, petak, 15.11.2019. 20:00 sati

Uloge:

Zlatan Zuhrić Zuhra, Tin Sedlar

 

Trajanje 80 min.

 

Predstava koja oduševljava gledatelje

 

U ovoj komedij vidi se generacijski jaz oca i sina. I dok otac predstavlja stariju generaciju i teži sigurnijim metodama, sin je tipičan primjer modernog dečka koji voli sve što vole mladi. Otac je isplanirao cijeli dan, no sin ima druge planove jer se sprema na spoj. Ponosni otac koristi sve svoje moći kako bi sina pripremio na najbolji mogući način.

 

Inspiraciju za predstavu Zuhra je, prema vlastitim riječima, našao u stvarnim životnim situacijama koje proživljava s vlastitim sinom, petnaestogodišnjakom, a najveća mu je pohvala, kaže, kada mu gledatelj priđe i kaže: “Moj je sin isti kao tvoj”.

 

 

 

Definitivno za pogledati i nasmijati se od srca….

 

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content