Zahtjevi umirovljenika za novčanu pomoć u 2013.

Nov 1, 2012 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Socijalno-pravna zaštita

Od 3. prosinca 2012. do 15. siječnja 2013. Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke zaprimat će zahtjeve umirovljenika za novčanu pomoć u 2013. godini. Zahtjevi uz prateću dokumentaciju podnose se radnim danom od 8.30 do 15.30 u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3, šalter br. 5.

Redovitu mjesečnu novčanu pomoć može ostvariti umirovljenik/ca s mirovinom do 1.400 kuna. Kako bi se pravo moglo ostvariti, uz zahtjev (obrazac koji se može dobiti na šalteru) potrebno je sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu (original na uvid ili presliku), potvrdu o visini mirovine u Republici Hrvatskoj (odrezak od mirovine za zadnji mjesec) ili potvrdu o visini mirovine iz inozemstva i potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o nekorištenju mirovine u Republici Hrvatskoj, te presliku broja tekućeg računa ili štedne knjižice.

2 Komentara + Dodajte komentar

  • poštovani,,imam invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad 739,37 kuna i tjelesno oštećenje 100% sin mi ide u prvi srednje imam na njega doplatak 300 kuna,,suprug ima propali obrt i dugove ,ja imam erste banke kredit 2.200 kuna kredita sve mi uzmu dali ja imam pravo na dodatak na mirovinu ,molim vas ako imam pravo na dodatak , kome da se obratim unaprijed zahvaljujem kata..

  • Poštovana gospođo Kata,

    za dodatak na mirovinu svakako se obratite u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Obzirom da je vaše pitanje pravne tematike, savjetujemo vam da postanete član Matice umirovljenika grada Rijeke i da iskoristite mogućnost besplatnog pravnog savjeta. Pravnik radi u Kružnoj 5, posljednji ponedjeljak i utorak u mjesecu od 9 do 12 sati i sigurno vam može pružiti adekvatan savjet.

    Želimo vam sreću u rješavanju vaših problema.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content