Žalosna slika usred grada

Apr 23, 2013 od     5 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Kad krenemo iz pravca Piramide, bilo pješice ili nekim prevoznim sredstvom, ne možemo a da nam se pogled na zaustavi na jednom jako ružnom prizoru. To je niz od nekoliko izloga obljepljenih starim, poderanim i prljavim plakatima.

P4220417

I to tako stoji već godinama. Vjerujem da će se mnogi čitatelji ove stranice, sjećati da je nekada tu bila  samoposluga prehrambenih proizvoda. Sredinom prošlog stoljeća u tom prostoru je otvorena jedna od prvih, ako ne i prva samoposluga u gradu Rijeci. Ja sam u to vrijeme radila u tom dijelu grada pa se toga sjećam.

P4220424

Zar nije velika šteta da turista koji prvi puta dolazi u Rijeku ugleda takav prizor kao dobrodošlicu u naš lijepi grad. Nažalost takvih i sličnih prizora,  ima u našem gradu sve više. Mnogi grafiti na nekim mjestima imaju i određenu vrijednost i poruku, ali na prljavim i poderanim plakatima oni samo još poružnjuju sliku.

Ipak nije sve tako crno, ima prelijepih izloga i luksuzno uređenih lokala,  pa je velika šteta da netko odgovoran za urednost grada, ne povede računa  da se sanira vanjski izgled lokala, koji iz raznih razloga, duže vrijeme nisu korišteni.

P4220411

5 Komentara + Dodajte komentar

  • Ovo su barem neki grafiti, pa kako ih tko gleda vidi i neku poruku. Ali trbalo bi se prosetatiod autobusnog kolodvora do zeljeznicke stanice- blagi boze- prljavstine koliko volis.To je cini se meni mjesto gdje putnoci izvana dobiju prvi utisak, jer odavde dolaze i odlaze. Nasoj gradskoj ćistoći je jako vazno da je samo KORZO cisto, jer to nas gradonacelnik najvise vidi pa se ima dojam cistog grada, daleko od cistoće.

  • aj, me…. ruzno izgleda. to je stvarno steta da tako dugo nista niko ne uredi.

  • Takvih bisera ima na Sušačkoj strani na izbor, kao na pr. i nekadašnja trgovina tepiha “Arsen”. Po mom mišljenju to je slika i prilika, kao i krivica vlasnika – grada. Sudjelovala sam na nekim licitacijama napuštenih i zapuštenih prostora, gdje su cijene/m2 bile basnoslovne, izvan svakih relacija. Ti prostori su i danas, nakon nekoliko godina još prazni, ulazi puni blata, starih flaša, a zidovi ispisani. Vlasnik prostora bi trebao ugovorom vezati najmodavca da kod napuštanja prostora isti uredi, u prostor postavi neku umjetnu palmu ili sl., a za izloge kažnjavati organizatore raznih priredba, koji lijepe plakate, a ne počiste.

  • Svaki djelić grada ima svojih lijepih i ružnih kutaka…

  • Gospođo Matilda !
    Imate pravo, takvih ružnih i neurednih izloga i zidova ima sve više u našem gradu. U mom fotoaparatu je bilo još materijala ali je malo prostora na ovoj stranici za sve, a bio i spomenuti prostor i jedan zaostali prljavi prozor pored onih “lijepih rešetki za neki portun” ali ne i za prolaz u centru grada. Što se tiče obljepljenih i prljavih izloga i ja sam mislila kao i vi o nekakvim neprozirnim zavjesama pa bi valjda bili pošteđeni izražavanja nečije “kreativnosti”. Zaključit ću sljedećim: možda će netko od odgovornih čuti za ovaj članak i komentare, a možda ga i pročitati, vjerovatno neće ništa poduzeti ali nikad se ne zna…………… Pozdrav Ivanka!!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content