Ženski pjevački zbor “Krimejke”

Dec 24, 2018 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Klub umirovljenika „Krimeja“ u Rijeci ima ženski pjevački zbor

(sve se može kad se hoće)

Klub umirovljenika i starijih osoba „Krimeja“  organizirao je  proslavu  uoči Božićnih i Novogodišnjih blagdana dana 19.12.2018. Ova proslava bila je izuzetno dobra jer su gosti bili predstavnici  nacionalne manjine talijana u Rijeci. Tipičan sastav mandolina koji organizirano djeluju još od davne 1946. Godine. Jedini su  sastav u Primorsko-goranskoj županiji, a takav sastav je rijedak i u cijeloj Hrvatskoj. Lijepo su nas zabavili jednim nizom predivnih talijanskih melodija. Dovoljno je reći da  je u njihovom sastavu učestvovao i operni pjevač Antonio Mozzina, koji je svojevremeno pjevao i u Sarajevu.

 

 

Praksa Kluba Krimeja je da ugošćuje  nacionalne manjine koje djeluju u Rijeci tako da smo do sada ugostili Makedonce, Ukrajince, Slovake, Čehe  i Mađare te tako im želimo dokazati da su dobro došli i u našim sredinama, u svakom kutku naše domovine. Naš Klub Krimeja ima 200  članova. Osim Talijana u programu je učestvovala muška klapa „Gradelini“, koji su naši redoviti  gosti, jer su s našeg područja, pa ih smatramo svojima. Otpjevali su  nekoliko pjesama iz svog bogatog  repertoara.

 

Ali, kako kažu „na kraju šlag“, učestvovao je prvi put naš pjevački zbor Kluba Krimeja, naše „Krimejke“. Dobili su veliki pljesak, jer znamo da su se prije 6 mjeseci organizirale, vrijedno vježbale kako bi se pripremile za  ovu proslavu. Pripremili su lijepi set pjesama, vrlo interesantne za nas starije osobe. Posebno priznanje treba dati voditeljici zbora gospođi Grozdani Jurišić, jer sve to radi volonterski. Jer, sve aktivnosti koje se održavaju u našem Klubu, a tih je jako puno, uglavnom se rade volonterski.

Dinka Blažić

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content