Život piše priče

Jun 13, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Naša literarna grupa u prošloj je godini organizirala i provela sakupljanje priča koje su napisale članice sjetivši se svojih zanimljivih i duhovitih događaja iz djetinjstva.
Te smo priče zatim prepisali i uvezali pa tako imamo zanimljivo štivo koje čitamo na subotnjim druženjima uz muziku i ples. Ta sjećanja potaknu onda i druge da se odmah na druženju prisjete svojih doživlja i tako zbirka raste i nadopunjuje se. Ako i vi imate takvih duhovitih priča javite nam se. Jedna veća, zajednička zbirka mogla bi poslužiti za cjelovečernji literarni program svih penzića.

M1360004

Iako nas pamćenje još dobro služi, naročito na one prve dane djetinjstva, vrijedi ponešto zapisati za one koji dolaze.
Mi smo tako čuli o Slavonki koja je uspješno privela barku na kraj po olujnom nevremenu, o dvjema djevojčicama koje su uzalud čekale zeca u šumi da ga vide i još šaljivih dogodovština a vama sada prepisujem dvije kratke i duhovite:

„ Imala sam 15 godina i smatrala sam vrlo zabavnim, a danas bi to rekli „cool“, da ulazim u kuću i izlazim kroz prozor. Mama se je zbog toga jako ljutila jer je zid ispod prozora uvijek bio prljav. Jednom se je jako naljutila i kaznila me onako kako se to onda radilo – batinom. Na moj plač reagirala je baka riječima „ Meni te je jako žao ali, razmisli malo što će biti od tebe!“ Vrlo ozbiljno sam shvatila to upozorenje i razmislila kako ću ja kad budem imala 5o godina, a to je onda bilo jako daleko, izgledati penjući se na prozor. Uhvatio me neki strah, obećala sam tada mami i sebi da nikada više neću to činiti. I nisam. Sve do današnjeg dana održala sam obećanje. Vjerujte mi, ne penjem se po prozoru a davno sam napunila 50.“ ( Rozika S.)

DSC05854

„ Za vrijem onog rata naši su muški znali igrati na karte u gostioni sa Njemcima. Da ne bi previše popio Marija je išla sa svojim mužem u gostionu i čekala ga. Kako joj je bilo dosadno, gurkala ga je laktom da krenu kući. Jedno vrijeme se nije na nju obazirao a onda od jednom kad ga je ponovo gurnula otresao se na nju: „Marija, mrš na hausen, ča ne vidiš da igran s Njemcima“
(Marija R)

DSC05520

Za klub Zamet
Meri M

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content