Zlatne godine, 12.05.2024.

May 10, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 12. svibnja  2024., Dinka Blažić, Klub Krimeja

 

Aktivnosti u klubu Krimeja, na adresi Kumičićeva 50, svakodnevne su. Zahvaljujući uobičajenim redovnim dnevnim aktivnostima, uključujući i masažu, mjerenje tlaka i šećera u krvi, aktivnoj ekipi pikada, redovnim tjelovježbama te povremenim predavanjima,  broj članstva u klubu ima i dalje tendenciju porasta, tako da do sada u ovoj godini imamo 211 članova. Dolaskom proljeća želimo da se sve više umirovljenika s Krimeje uključi u naše izlete kojih je ovog proljeća veliki broj.

 

U Opatiji je 10. svibnja održana je 16. Opatijska olimpijada umirovljenika na kojoj su sudjelovali mnogobrojni riječki umirovljenici. Igrali smo stolni tenis, badminton, pikado, streličarstvo i bacanje koluta ali i hodali opatijskom šetnicom. Osim sportskih aktivnosti posebno smo ponosni na druženje umirovljenika iz cijele PG županije.

 

17. SUSRETI UMIROVLJENIKA PGŽ

  1. svibnja završene su prijave ekipa za sportske igre umirovljenika koje se održavaju 18. svibnja u Brod Moravicama. Težište susreta su sportske aktivnosti (pikado, ubacivanje lopte u koš, boćanje i viseća kuglana), ali i druženje uz pjesmu i ples te šetnja slikovitim područjima s prekrasnim vidikovcima i planinarskim stazama. Svim sudionicima želimo puno uspjeha u natjecateljskom dijelu ali i lijep i sadržajan provod u izvansportskim aktivnostima.

PROLJETNA LIGA U PIKADU I KARTANJU

Natjecanja u pikadu i briškuli i trešeti se zahuktava. Odigrana su prva kola i prema pokazanim rezultatima pobjednik se neće znati do samog kraja turnira. Liga se nastavlja svakog petka pikado, a svakog četvrtka se igra briškula i trešeta. Svi turniri se igraju u Kružnoj i  traju do 12. lipnja. U programu Da Kružna ne bude tužna proglasit će se pobjednici,  podijeliti nagrade najboljim pojedincima i ekipama te proslaviti, uz pjesmu i ples, blagdan svetog Vida.

HARTERA – TVORNICA PAPIRA U RIJECI

Od utoraka 14. do 28. svibnja, u organizaciji Sveučilišta za 3.dob, održava se ciklus predavanja Hartera – Tvornica papira u Rijeci. Predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom na Filozofskom fakultetu (kampus na Trsatu). Prijave su obavezne na adresu 3dob@uniri.hr.

 

NACIONALNA NAKNADA ZA STARIJE OOSBE

Na prijedlog Vlade Republike Hrvatske usvojen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o nacionalnoj naknadi za starije osobe koji je stupio na snagu 1. siječnja 2024. Nacionalna naknada za starije osobe od 1. siječnja iznosi 150,00 eura mjesečno. Informacije kod Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

 

PORT OF DANCE

Od 13. do 18 svibnja započinje 5. izdanje festivala suvremenog plesa Port of Dance. Na sve predstave umirovljenici ostvaruju 50% popusta isključivo na blagajni HKD na Sušaku.

DIGITALNA PISMENOST

U Klubu Centar u Kružnoj u četvrtak 16. svibnja u 12 sati organizira se radionica za članove treće dobi s ciljem unapređenja njihovih digitalnih vještina te poticanja na daljnje usavršavanje. Radionice su edukativnog karaktera, u trajanju od dva sata te na jednostavan i zanimljiv način približavaju temu Sigurni i informirani. Kako sigurno koristiti internet bankarstvo, zaštiti osobne podatke na internetu, prepoznati i izbjeći digitalne financijske rizike te kako postupati odgovorno na internetu. Molimo da se za sudjelovanje na tečaju prijavite do srijede 15. svibnja.

 

LP ROCK – DESET GODINA EMOCIJA

Brojni umirovljenici četvrtkom, na botelu Marina, posjećuju koncerte koje organizira Udruga LP Rock. U galeriji Principij, Ulica pod voltu 4, do 18. svibnja možete pogledati izložbu fotografija nastalu na druženjima Udruge LP Rock – Deset godina emocija.  S radošću očekujemo koncert koji je najavljen 23. svibnja ispred botela s brojnim bendovima koji su ranije nastupali ali i „Atomskim skloništem“.

 

REKREACIJA

U utorak 14. svibnja u 9:30 sati nalazimo se u Kostreni, parkiralištu ispred Svete Lucije. Već prema vremenskim uvjetima idemo ili šetnicom uz more do lučice ili, prema dogovoru, nekim drugim smjerom. Molimo sve sudionike da se pripreme za boravak u prirodi i ponesu sredstva za zaštitu od sunca i krpelja.

U četvrtak u 9:30 nalazimo se ispred dvorane M. Cvetković i krećemo povijesnim opatijskim šetnicama, a u petak, također ispred dvorane, u 10:40 nastavljamo sa rehabilitacijskim nordijskim hodanjem. 

PD Transverzalac  u subotu  18. svibnja planinari odlaze na Platak. Polazak je s Delte u 9 sati autobusnom linijom broj 12 b, a povratak je u 18 sati. Staza je zahtjevna.

Vježbanje i rekreacija u Sportskom centru 3.maj, bazenima Kantrida, Fitnes studiju S, kao i vježbe joge na Pećinama i Zametu su u uobičajenim terminima.

Pratite našu mrežnu stranicu penzići.rijeka.hr ili facebook profil, nazovite ili osobno dođite. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content