Zlatne godine, 15. siječnja 2023. godine

Jan 13, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio emisija Zlatne godine, 15. siječnja 2023. godine, gostuje Anja Šustić Kiseljak

 

RAD KLUBOVA

Klubovi su počeli raditi od 9.siječnja po uobičajenim radnim vremenima koje možete provjeriti na našim mrežnim stranicama. Početak je godine i vrijeme je obnove članarina kako bi umirovljenici mogli sudjelovati u svim programima i aktivnostima koje nudimo. Članarina se može obnoviti u svim klubovima i podružnicama, (6 Eura za kalendarsku godinu) kao i u Kružnoj 5 od 8 do 11 sati.

Pozivamo sve nove umirovljenike da se jave svojim klubovima u kvartu/klubovi Drenova,Krimeja, Pehlin, Podvežica, Srdoči, Škurinje i Kantrida. Aktivnosti u  Klubu Trsat, zbog radova, provode se u Hrvatskoj čitaonici Trsat (Šetalište Joakima Rakovca 33). Podružnice Matice okupljaju uglavnom bivše zaposlenike velikih poduzeća kao  npr: npr.Autotrolej, Elektromaterijal, MUP, Brodokomerc, Luka, Rijekatekstil te Gornja Vežica. Učlanjenjem, osim što ojačava Maticu umirovljenika grada Rijeke, dobivate i brojne pogodnosti kao npr. popuste pri upisu u gradsku knjižnicu 20%, besplatno korištenje bazena u PK Primorje na Kantridi, popusti u određenim privatnim poliklinikama, korištenja toplica i lječilišta, popusti kod kupnje autobusne karte kod nekih autobusnih prijevoznika,popusti kod optičara pri izradi naočala, frizerskih i kozmetičarskih usluga itd. Također i subvencioniranu prehranu prema cenzusu koji određuje Grad Rijeka.

Sve informacije o tome nalaze se na našoj mrežnoj stranici www.penzici.rijeka.hr.

Članovi Matice mogu sudjelovati u mnogobrojnim aktivnostima koje organiziramo: nordijsko hodanje, joga, vježbanje na otvorenom, vježbe u judo klubu Rijeka, kuglanje… Za kreativce preporučamo keramičarsku radionicu, slikarstvo  u Verdievoj ulici.

 Probe zbora pod vodstvom maestra Bađuka održavaju se utorkom u 15 sati u Kružnoj.

 

U suradnji s HKD za neke predstave članovi Matice umirovljenika imaju popuste na ulaznice i do 50%, ali samo za određeni broj ulaznica kako se unaprijed dogovorimo. Tako npr.za koncert na Valentinovo 14. veljače rezervacija i uplata se obavlja u Kružnoj.

 

PRAVNO SAVJETOVALIŠTE

Srijedom i četvrtkom pravnica s odvjetničkim iskustvom daje pravne savjete  u Kružnoj 5 od 16,30 do 18,30. Najava je obvezna (osobno ili  telefonom 212 109) kako se ne bi stvarale gužve.

Dana 19.siječnja u 11 sati u vijećnici Grada Rijeke, u suradnji sa Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje, organizira se savjetovanje u svezi izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju a vezano za obiteljske mirovine.

 

IZLOŽBA

U sklopu projekta „RiGenerAkcija!-Aktivni u mirovini“ koji Udruga Ri Rock provodi u suradnji s Maticom umirovljenika grada Rijeke, održava se izložba fotografija  polaznika radionice fotografija u Klubu Centar, Kružna 5 od 13.01 u 19 sati i može se pogledati sve do kraja siječnja 2022. godine, a u vremenu rada Kluba.

Također u sklopu ovog projekta svi zainteresirani mogu se javiti u Maticu radi sudjelovanju u uređivanju radijske emisije na jednoj radio stanici.

 

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U utorak 17.01 u 9,30 sati nalazimo se u Kostreni kod motela Lucija odakle idemo šetnicom uz more. Ukupno vrijeme hodnje je cca 2 sata ali je, u dogovoru s voditeljem, moguće skratiti.

U Sportskom centru 3.maj organizira se svaki ponedjeljak trening juda od 10 do 11 sati, a od 11 sati do 12 sati je kuglanje uz stručno vodstvo.

Planinarenje se organizira u okviru Planinarskog društva Transvezalac, također su u tijeku uplate članarina, a predviđeni izlet za subotu 21.siječnja je Turkovo-Kablari-Lokva Pulac , polazak s okretišta linije 7 u 9,30 sati,  a povratak u 15,20 sati .

 BAZENI KANTRIDA

Rekreacija na bazenima Kantrida je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12:30 do 14:30. 

Vježbe pod vodstvom stručnog trenera održavaju se svake srijede od 14-15 sati.

JOGA 

Vježbe joge nastavljaju se na Pećinama (Spinčićeva 2) srijedom u 8:00 DO 9:30, a na Zametu utorkom i petkom od 15:30 do 17:00. Obavezna predbilježba na broj 051 331-370 ili 091/911 13 70.

 

ZDRAVSTVENE AKCIJE

U srijedu 18.siječnja 2023.g u Kružnoj,  od 9 do 11 sati,  možete izmjeriti tlak i šećer u krvi. Najave nisu potrebne.

Usluge fizioterapeuta dostupne su u Kružnoj (masaža), i to uz najavu utorkom i petkom od 8 do 13,30 sati.

 

EDUKACIJA

Obavještavamo sve članove Matice da Škola za obrazovanje odraslih Dante u Wenzelovoj 2 organizira besplatni tečaj engleskog jezika „Engleski jezik kroz riječku kulturnu baštinu „u vremenu od 10 do 12 sati. Tečaj je dvodnevni a prijave se primaju na mail ivone@dante-ri.hr ili broj mobitela 091 798 01 54. Osim rada u učionici predviđen je i obilazak riječkih znamenitosti.

Započinje ciklus kratkih besplatnih predavanja sveučilišta za 3.dob i to srijedom od 17 sati do 18,30 sati na raznim lokacijama Sveučilišta.U srijedu 18.siječnja u 17 sati na Tehničkom fakultetu izv.prof.dr.sc.Igor Wolf i izv.prof.dr.sc.Paolo Blecich obraditi će temu „Posjet laboratoriju za toplinsko mjerenje i Laboratoriju za grijanje,ventilaciju i klimatizaciju”.

 

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content