Zlatne godine, 17.12.2023.

Dec 15, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, Zlatne godine, 17. prosinca 2023.

 

KLUB ZAMET, BRODOKOMERC

 
Klub starijih osoba Zamet otvoren je davne 1983. godine i ove godine proslavili smo  40 godina neprekinutog rada. Zabava, rekreacija, druženje uz ćakulu  ali i dobra i poučna predavanja su neka od zanimljivosti zbog kojih su nam dolazili, ali i dalje dolaze, generacije Zamećana.. Zamijeniti svoja četiri zida doma s društvom sebi sličnih, po godinama, s istim problemima i raznim zanimljivostima,osnovni je cilj kluba. Današnjih 270 članova puno govori o posjećenosti i želji članova da dođu na druženje. Mnogi članovi nisu više s nama, te ih se s poštovanjem sjećamo. Ova emisija je prekratka za nabrajanje svih aktivnosti kluba, pa pozivamo sve one koji se još nisu učlanili, da dođu i pronađu sve ono što ih zanima.

Klub „Brodokomerc” već godinama ima dežurstvo u klupskim prostorijama, na adresi A.K.Miošića bb,utorkom i četvrtkom od 9 do 11 sati, a u to vrijeme mogu se dobiti i informacije na tel.373 -134.

U tjednu iza nas održano je druženje sa zabavom u Kružnoj. Uz glazbu i ples podijeljene su nagrade za održani turnir u briškuli i trešeti i pikadu, izvučene božićno-novogodišne lutrije. Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali našem pozivu te vrijednim poklonima osigurali veliki broj podijeljenih nagrada.

Također, 15. prosinca u Gradskoj vijećnici Rijeke održano je predstavljanje 12. zbirke pjesama naše vrijedne Marije Šenk. Uz mnoge uzvanike koji su pomogli Mariji da zbirku objavi ili koji su joj bili inspiracija za mnoge pjesme, prezentaciju je pjesmom uveličao i mješoviti zbor Matice. I naziv zbirke govori o povezanosti autorice sa umirovljeničkom populacijom i temama koje „otvara“ – Zlatne godine. Posebno se ponosimo svečanom pjesmom riječkih umirovljenika koju je napisala sama Marija, a uglazbio Robert Grubišić.  Gospođa Šenk se zahvaljuje svima koji su se odazvali na prezentaciju zbirke a posebno onima koji su pomogli da se ista objavi.    

Klubovi i podružnice otvoreni su do petka 22. prosinca u uobičajenom radnom vremenu i ponovno se otvaraju u ponedjeljak 8. siječnja.

 

BEČ NA TRSATU

U srijedu 20. prosinca u 18 sati pozvani smo u Hrvatsku čitaonicu Trsat na druženje, pjesmu i ples Beč na Trsatu. Program je uredio i vodi Mensur Puhovac. Ulaz je slobodan.

IZLETI

Iz ponude izleta izdvajamo posjet specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke toplice od 19. do 26. veljače 2024. U vrlo povoljnu cijenu uključen je prijevoz, osmodnevni boravak u luksuznim hotelima na bazi punog pansiona, detaljan medicinski pregled  i četiri terapije dnevno. U slobodno vrijeme na raspolaganju je bazen, Spa zona s ljekovitom termalnom vodom, masaže, terapijske šetnje Parkom prirode Medvednica…Informacije i rezervacije mjesta možete izvršiti u kružnoj do 15. siječnja 2024.

REKREACIJA

U utorak 19. prosinca nalazimo se na početku Putničkog terminala na Mololongu u 9 i 30 sati. Od terminala idemo do Kružne ulice gdje ćemo se počastiti i uz razgovor oživjeti sve zanimljive pohode tijekom godine. Pozivamo sve koji se mogu pohvaliti zanimljivim zalogajčićima ili kakvim drugim kućnim uratkom da donese i prezentiraju  svoj trud. Niti Matica neće ostati bez ponude iznenađenja.

U subotu 23. prosinca planinari PD Tranverzalac idu relacijom Orehovica Lukeži.  Polazak je s Delte u 9 sati autobusnom linijom broj 12B a povratak je s Braščina u popodnevnim satima.  Staza nije zahtjevna.

U subotu 30. prosinca idemo od Braščina preko katarine do Velog vrha i završavamo na Drenovi. Polazak je s Braščina u 9 sati kod okretišta autobusne linije broj 4 a povratak je u popodnevnim satima.  Staza nije zahtjevna.

Ostale rekreativne aktivnosti u vrijeme božićno-novogodišnjih blagdana se prekidaju do sredine mjeseca siječnja  slijedeće godine ili do objave na našim stranicama.

 

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content