Zlatne godine 19.3.2023.

Mar 17, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 19. ožujka 2023. godine, gostuje Dinka Blažević

Već godinama klub Krimeja radi na adresi Kumičićeva 5o radnim danom od 15-19 sati. Uobičajene aktivnosti se kartanje, šah, tombola, pikado, našim članovima omogućavaju ugodno provedeno poslijepodne. Masaža je utorkom, a mjerenje tlaka i šećera u krvi je prvu srijedu u mjesecu. Naročito su nam popunjene tri grupe tjelovježbi dva puta  tjedno. Ukupno 55 osoba redovito vježba uz stručno vodstvo naših fizioterapeuta. U tijjeku su upisi za izlet u Padovu 22.4.2023. za koji ima još nekoliko slobodnih mjesta. informacije na telefon 422-374 ili 099/4896271

U tjednu iza nas težište aktivnosti bilo je na problemu prekomjerne tjelesne težine i pripreme, poglavito umirovljenica, na dolazeće ljeto. Kroz aktivnosti projekta „Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati!“ u više klubova održana su predavanja vezana za probleme prekomjerne težine, probleme koje to generira i načina  prevladavanja istih. Slijedeći korak je mjerenje fizičkih i fizioloških parametara kao što su postotak mišićne, koštane mase i količine masnoća i vode te savjeti za prehranu.

Također, povodom Hrvatskog dana osviještenosti o debljini, održan je u Gradskoj vijećnici set predavanja vezanih uz problematiku prekomjerne tjelesne mase. Tom prilikom smo saznali da smo najdeblja nacija u Europi, ali i osvijestili  važnost prehrane u prevenciji i liječenju debljine te zašto i kao liječiti debljinu. Predavanje su organizirali Hrvatsko društvo  za debljinu i Grad Rijeka.

ŠKOLA STRANIH JEZIKA

 U tjednu od 6.ožujka 2023.godine započeli su tečajevi stranih jezika u Verdijevoj 11. Liste polaznika i termini tečajeva nalaze se na oglasnoj ploči Matice u Kružnoj gdje se mogu izvršiti uplate i dobiti sve potrebne informacije.

PREHRANA U DOMU PEĆINE

 Obavještavamo sve korisnike prehrane u domu Crvenog križa na Pećinama da će  se uplata ručaka obavljati isključivo srijedom i četvrtkom od 9 do 11 sati. Uplate se vrše na adresi Trg Republike Hrvatske 2/II, a slučaju nemogućnosti dolaska na objed odjaviti se možete dan ranije na telefon 333 699.

IZLETI

Veliku ponudu jednodnevnih i izleta u toplice možete vidjeti na oglasnoj ploči u Kružnoj.

Klub umirovljenika Podvežica poziva umirovljenike u srijedu 22. ožujka na izlet u Monfalcone. Informacije i prijave moguće su na broj 091 454 00 78.

Klub Zamet i Klub Brodokomerc  ima još nešto slobodnih mjesta za izlet u Istru dana 31.ožujka. Informacije i uplate su svakog dana u Klubu Zamet od 16 do 18 sati ili na telefon 264 093, te u klubu Brodokomerc utorkom i četvrtkom od 9 do 11 sati ili na telefon 373 134.

 REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U utorak 21. ožujak nalazimo se u 9:30 sati na Drenovi na zadnjoj stanici autobusne linije broj 5. Idemo put Kablara za Ronjge i nazad. Staza je srednje zahtjevna i dijelom idemo planinarskom stazom. Dužina je oko 9 kilometara a trajanje hodnje je nešto manje  od 3 sata.

Planinarsko društvo Transverzalac u subotu 25. ožujka organizira planinarenje pravcem Platak – Kripanj – Dražice. Polazak je s Delte u 9:00 satiautobusnom linijom broj 12B, a povratak  je s Dražica u 15:00 ili 16:50. Staza nije zahtjevna jer većinom je spust..

U tijeku je program nordijskog hodanja u organizaciji KŠR Gorovo i TZ Grada Opatije. Svake subote okupljamo se ispred vile Angioline od kud ćemo različitim pravcima obilaziti Liburnijski kraj.

Sve druge aktivnosti- bazen, teretana na Zametu i Trsatu, kuglanje i vježbe u dvorani „3.maj“, joga u svakodnevnom životu su u već uhodanim terminima.

Napominjemo da je došlo do promjene termina aqua aerobic u bazenu. Novi termin je srijedom od 13-14 sati.

U klubu u Kružnoj zamijenjen je kaffe aparat puno boljim s neznatno većom cijenom napitaka. Pozivamo sve ljubitelje dobre kave da je mogu degustirati,  svaki dan, od 8 do 12 i od 15 do 19 sati.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content