Zlatne godine, 19.5.2024.

May 18, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 19. svibnja 2024., Aitanga Drog, KSO Zamet i Klub Brodokomerc

KLUB STARIJIH OSOBA ZAMET

Klub starijih osoba Zamet nalazi se na adresi Petra Jurčića 24/a i radi neprekidno već više od četrdeset godina. Zabava, rekreacija, druženje uz ćakulu  ali i dobra i poučna predavanja su neka od zanimljivosti zbog kojih su nam dolazili, ali i dalje dolaze, generacije Zamećana. Ova emisija je prekratka za nabrajanje svih aktivnosti kluba, pa pozivamo sve one koji se još nisu učlanili, da dođu i pronađu sve ono što ih zanima. Klub „Brodokomerc” ima dežurstvo na adresi A.K.Miošića bb, utorkom i četvrtkom od 9 do 11 sati, a u to vrijeme mogu se dobiti i informacije na tel.373 -134.

Jučer su održane su sportske igre umirovljenika PGŽ u Brod Moravicama. Na igrama je sudjelovao veliki broj članova Matice iz Rijeke, a težište susreta bile su sportske aktivnosti. Pikado, ubacivanje lopte u koš, boćanje i viseća kuglana samo su neke od aktivnosti kojima su se umirovljenici zabavljali. Rezultati su možda za neke mogli biti bolji, ali druženje uz pjesmu i ples te šetnja slikovitim područjima s prekrasnim vidikovcima i planinarskim stazama popravili su raspoloženje sudionika.

SUBVENCIONIRANA PREHRANA

Matica umirovljenika je u proteklom periodu uspjela ostvariti novu suradnju pa će tako korisnici programa subvencionirane prehrane (osobe s prihodima manjim od 440 eura) od 1. lipnja, osim u Crvenom križu, moći objedovati i u objektima Studentskog centra Rijeka. Restorani u kojima se može ručati su Kampus na Trsatu, restoran Indeks u Centru i restoran Studentskog doma I. G Kovačić na Podmurvicama. Cijena kompletnog  obroka bez deserta (juha, glavno jelo s prilogom, salata te dvije šnite kruha)  iznosi 6,5 eura. Grad Rijeka obrok sufinancira s 3,5 eura, a ostatak  (3 eura) plaća korisnik. Svakodnevno su na izboru tri ponuđena menija od čega je jedan vegetarijanski. Subvencija se odnosi samo na prije navedeni kompletan meni dok jela iz slobodne prodaje naručitelj plaća po cijeni iz cjenika. Dodatne informacije možete dobiti u Kružnoj. Bonove za prehranu za lipanj preuzimate u Kružnoj od 27. svibnja do 5. lipnja.

DIGITALNA PISMENOST

U dvorani centralnog Caritasa u Osječkoj 84 a 29. svibnja organizira se informatičko-komunikacijski modul za seniore koji uključuje teme „Pametan e-građanin” i „Mobitel za sve”. Svaki modul traje 4 školska sata i pruža mogućnost upoznavanja sa sustavom e-građanina  i korištenja naprednih alata na pametnim telefonima. S obzirom da je broj polaznika ograničen javite se u Kružnu kako bismo na vrijeme obavijestili Caritas o broju zainteresiranih polaznika.

Ustanova za obrazovanje Dante u vremenu od 27. do 29. svibnja organizira tečaj Digitalna pismenost. U narednim mjesecima održat će se i radionice na temu Medijska i informacijska pismenost, Demokratska i građanska, te Zdravstvena pismenost. Radionice se održavaju u Wenzelovoj 2 (kod Kazališta), a sve informacije i prijave na mail antonela@dante-ri.hr ili porukom na broj 098 993 87 00.

ZAPOŠLJAVANJE OSOBNIH ASISTENATA

Društvo Multiple skleroze PGŽ  zapošljava osobne asistente za pomoć osobama s invaliditetom. Moguć je rad od 4 ili 8 sati dnevno, a uvjet je završena najmanje osnovna škola i tečaj njegovatelja ili završena srednja  ili viša škola. Sve informacije o opisu posla i plaći mogu se dobiti na broj telefona 051 214 595 ili osobno na adresi Kružna 7 uz prethodnu najavu.

AUTOTROLEJ

Autotrolej prolazi, a i mi zajedno s njim, jedno zaista teško razdoblje. Nedostatak radne snage ali i radovi na riječkoj infrastrukturi dovode do velikih čekanja i nervoze putnika. Najteže je onima koji se, ne gledajući vozni red, pouzdaju u skori dolazak autobusa. Naoružajte se strpljenjem ali obavezno konzultirajte vozni red, odnosno popise linija koje ne voze. Oni koji imaju pametne telefone koristite adresu AUTOTROLEJ s upisanim brojem linije busa koji trebaju. Prilično točno mogu dobiti uvid u dolazak autobusa na stanicu na kojoj se trenutno nalaze. Nadamo se da će mjere koje poduzimaju upravljačke strukture KD Autotroljej ali i potezi Gradskog vijeća dati odgovor ovoj krizi komunalnog  sustava u Rijeci.

REKREACIJA

U utorak 21. svibnja u 9:30 sati nalazimo se u Kostreni, parkiralištu ispred Svete Lucije. Već prema vremenskim uvjetima idemo ili šetnicom uz more do lučice ili, prema dogovoru, nekim drugim smjerom. Molimo sve sudionike da se pripreme za boravak u prirodi i ponesu sredstva za zaštitu od sunca i krpelja.

U četvrtak u 9:30 od dvorane M. Cvetković krećemo povijesnim opatijskim šetnicama, a u petak, također ispred dvorane, u 10:40 nastavljamo sa rehabilitacijskim nordijskim hodanjem.

PD Transverzalac  u nedjelju 26. svibnja planinari odlaze na Učku. Polazak je s Delte u 8:55 sati autobusnom linijom broj 32 do Opatije,a zatim u 9:40 linijom 34 za Poklon. Povratak s Učke je u 18 sati. Staza ide od Gospinog dolca, Ljubavne staze nazad do Poklona i malo je zahtjevnija. Nadamo se da vozni red ovih linija neće biti mijenjan, poglavito u povratku.

Vježbanje i rekreacija u Sportskom centru 3.maj (prevencija padova i kuglana), bazenima Kantrida, Fitnes studiju S, kao i vježbe joge na Pećinama i Zametu su u uobičajenim terminima.

Pratite našu mrežnu stranicu penzići.rijeka.hr ili facebook profil, nazovite ili osobno dođite. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content