Zlatne godine, 25.2.2024. godine

Feb 25, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 25. veljače 2024., gostuje Annamaria Frunzi Palaveršić iz kluba starijih osoba Beleveder Kozala.

Aktivnosti u KSO Belveder Kozala su mnogobrojne. Redovito vježbamo dva puta tjedno uz kavu i druženje. Patronažne sestre nam redovito dolaze mjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi. Posjetile su nas djelatnice Policijske Uprave Rijeka i održale predavanje pod nazivom „Internetska računalna prijevara“. Proslavile smo Valentinovo, pred nama je dan žena a i za Uskrs pripremamo druženje uz pjesmu i ples. Idemo na sajam cvijeća u Pordenone pa, ako je još netko zainteresiran, imamo još nekoliko slobodnih mjesta.

Sadržaja u klubu je mnogo tako da svaki član može naći nešto primjereno svom interesu.

U klubu Sv. Nikola Turnić možete izmjeriti tlak i šećer  29.veljače od 9 do 10 sati. Masažu sa aromaterapijom, osim u Kružnoj, možete dobiti i u drugim klubovima Matice. U zadnje vrijeme maser dolazi i u klub Drenova.

Izvučene nagrade božićno–novogodišnje tombule možete preuzeti do kraja veljače.

PREHRANA U DOMU PEĆINE

 Korisnici organizirane prehrane u domu Crvenog križa na Pećinama bonove za  prehranu za mjesec ožujak mogu preuzeti od ponedjeljka 26. veljače. Zbog renoviranja kuhinje na Pećinama od ponedjeljka 26. veljače obroci se preuzimaju u kuhinji HEP-a na adresi Nikole Cara 8. Od 1. ožujka, zbog povećanja cijena od strane Crvenog križa, povećava se cijena obroka za korisnike prehrane sa 2 eura na  2,2 eura. Molimo sve korisnike da prilikom uplate pripreme sitan novac. 

 

TEČAJ STRANIH JEZIKA

Nastavljamo s prijavama za početne tečajeve engleskog i njemačkog jezika. Prijaviti se možete do kraja ovog mjeseca u Kružnoj. Koristimo priliku pozvati profesore stranih jezika koji su voljni volontirati da nam se jave kako bi zajedno odgovorili na sve veći interes umirovljenika za učenjem stranih jezika.

 

DAN ŽENA 2024.

Matica umirovljenika svake godine obilježava Međunarodni dan žena nastojeći senzibilizirati širu populaciju o ulozi žena u društvu. Na dan žena 8. ožujka u Gradskoj vijećnici (Korzo 16) u 11 sati održat će se predavanje povjesničarke umjetnosti Dajne Glavočić pod nazivom Poznate žene našeg kraja. Obilježavanje će pratiti i izložba uradaka kao i nastup mješovitog zbora Matice.

HRVATSKI KULTURNI DOM NA SUŠAKU

Hrvatski kulturni dom na Sušaku nudi dva događanja s popustom od 50% za umirovljenike. 4.ožujka  u 20 sati humoristična predstava Španjolski komad u izvedbi FAKin Teatra. 8. ožujka u 20 sati na programu je koncert Tamara Obrovac quartet. Popust se ostvaruje uz predočenje članske iskaznice Matice umirovljenika isključivo na blagani HKD-a, a rezervacije su moguće na mail press@hkd-rijeka.hr.

 

IZLETI

Detaljnije o planiranim izletima možete provjeriti na našoj oglasnoj ploči. U tijeku su uplate za izlet u Ozalj pa pozivamo sve koji su se prijavili da, zbog velikog interesa, izlet uplate što prije a najkasnije do kraja mjeseca.

 

UTORAK S PENZIĆIMA: PAMETNI TELEFONI

Ciklus radionica Utorak s penzićima provodi se svakog posljednjeg utorka u mjesecu, a namijenjen je umirovljenicima koji kroz radionice uče nove digitalne vještine i osvježavaju one već dosad naučene. U Centru tehničke kulture Rijeka u utorak, 27. veljače u 12:00 sati saznajte sve o mrežama dostupnima na vašim pametnim telefonima, naučite što je to Wi-Fi, a što mobilna mreža, otkrijte bluetooth i dijeljenje mreže. Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti pozivom na 051 327 155.

 

REKREACIJA

U utorak 27. veljače nalazimo se na Biviu 9:30 sati. Idemo Stazom uz more do Preluka i nazad. Staza nije teška. Ponesite kišne kabanice jer je najava lošeg vremena. U slučaju jake kiše izlet otkazujemo o čemu ćete biti obaviješteni na našoj viber grupi.

Za početnike i one slabije kondicije petkom u 9:30 u dvorani Marino Cvetković je rekreacijsko nordijsko hodanje, a nakon toga u 10: 40 vježbe razgibavanja u dvorani. 

Članovi PD Transvezalac u subotu  2. ožujka idu od Brašćina, preko Grohova i Lukeži do Jelenja. Polazak je s Brašćina u 9 sati. Povratak je u 14:50  s Jelenja autobusom broj 12. Staza je zahtjevna.

Vježbanje i rekreacija u Sportskom centru 3.maj, bazenima Kantrida, Fitnes studiju S, kao i vježbe joge na Pećinama i Zametu su u uobičajenim terminima.

Pratite našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil, nazovite na 212 109 ili osobno dođite. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content