Zlatne godine, 4.2.2024.

Feb 2, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, Zlatne godine, 4. veljače 2024.,  Dajana Kogoj,

RAD KLUBOVA

Klubovi i podružnice rade po uobičajenoj satnici, a težišna aktivnost je učlanjenje u Maticu. Godišnja članarina od 6 eura omogućava sudjelovanje u svim aktivnostima Matice te osigurava mnogobrojne pogodnosti i popuste.

 

U srijedu 7. veljače tlak i šećer možete izmjeriti u klubu Krimeja od 8:30 do 10:30 sati, a u Kružnoj od 9 do 11.

 

Pozivamo članove koji su kupili Božićnu tombolu da dođu provjeriti svoje listiće kako bi do 1. ožujka preuzeli svoje nagrade.

 

PROJEKT „JAČANJE KAPACITETA POLICIJE ZA SUZBIJANJE KIBERNETIČKOG KRIMINALITETA“

U sklopu ovog projekta MUP-a provodi se preventivna kampanja „Web heroj“ čiji je cilj osvijestiti i educirati građane o nužnosti i načinu zaštite u  virtualnom svijetu kako ne biste postali žrtva tih kaznenih dijela. U promotivnoj brošuri Ulovi lika s weba koji tvoje eure vreba (koju možete nabaviti i kod nas) možete naći informacije o načinu izvršenja prijevara, koji su znakovi, što možemo poduzeti kako biste se zaštitili odnosno što poduzeti ako ste postali žrtva. Navratite, preuzmite brošuru i educirajte se kako ne biste postali žrtva prijevare. Osim marketinških aktivnosti službenici MUP-a će u narednom razdoblju održati i nekoliko predavanja u našim klubovima umirovljenika.

PREHRANA U DOMU PEĆINE

 

Korisnici organizirane prehrane u domu Crvenog križa na Pećinama bonove za  prehranu za mjesec veljaču mogu preuzeti još sutra 5. veljače. Uplata ručka je isključivo srijedom i četvrtkom od 9 do 11 sati na adresi Trg Republike Hrvatske 2/II. Od 1. ožujka korisnicima prehrane, temeljem povećanja cijene usluge Crvenog križa i odlukom Izvršnog odbora Matice, povećat će se cijena obroka s 2,00 na 2,20 eur. Molimo sve korisnike da prilikom uplate pripreme sitan novac.  

 HRVATSKI KULTURNI DOM NA SUŠAKU

  1. veljače od 19:30 četverac najpopularnijeg domaćeg stand-up kolektiva LAJNAP COMEDY-ja nasmijavat će vas izvedbom svojih najjačih materijala u hit show predstavi ‘’BEST OF LAJNAP’’. Budite i vi dio te publike i doživite komediju kao nikada do sada.

Zadarska diva Natali Dizdar stiže na dan zaljubljenih 14. veljače u 20 sati u HKD na Sušak. Publici će predstaviti svoj najnoviji album ali i izvesti mnoge uspješnice iz svog programa. Popust od 50% umirovljenici ostvaruju isključivo na blagajni HKD-e.

IZLETI

Klub Krimeja povodom Valentinova organizira 17. veljače, uz stručno vođenje, izlet u grad Romea i Julije – Veronu. Zbog velikog interesa izlet se ponavlja i 2. ožujka. Informacije i cjelovit opis putovanja možete dobiti u klubu i na telefone 422 374 ili 099 489 62 71.

Povodom Dana žena 13. ožujka idemo i u Ozalj. Po povoljnim cijenama razgledavamo stari grad, Etno selo Ozalj, a na obiteljskom imanju osiguran je ručak te uz pratnju tamburaša pjesma i ples. Prijave se i uplate u Kružnoj 5.

Pordenone od 2. do 10. ožujka. Jedan od najvećih sajmova za ljubitelje cvijeća, biljaka i vrtlarstva. Informacije i prijave na broj 051 293 620.

 

SVEUČILIŠTE ZA 3. DOB

Započeo je novi ciklus predavanja Sveučilišta za 3. životnu dob. U srijedu 7. veljače u 17 sati na Filozofskom fakultetu na Kampusu, u učionici broj 138 održava se predavanje Umjetna inteligencija koje vodi prof. dr. Ivan Štajduhar. Prethodne najave nisu potrebne.

REKREACIJA

U utorak 6. veljače na poziv umirovljenika Čavle idemo do grada Grobnika odnosno ponosa grobinštine – staroga kaštela. Polazak je s Delte autobusnom linijom broj 12 u 9:30. Izlazimo na stanici Maršići te idemo do kluba Čavle. Nakon pića dobrodošlice krećemo prema Gradu gdje će nas vodiči povesti kaštelom i prezentirati njegovu tisućgodišnju  povijest kao jednog od Frankopanskih posjeda.

Za početnike i one slabije kondicije petkom u 9:30 u dvorani Marino Cvetković je rekreacijsko nordijsko hodanje, a nakon toga u 10: 40 vježbe razgibavanja u dvorani. 

Članovi PD Transvezalac u subotu 11. veljače idu put Brašćina preko Grohova i Lukeža do Jelenja. Polazak je s okretišta linije broj 4 u 9 sati, a povratak s Jelenja u 14:50. Staza je zahtjevnija.

Vježbanje i rekreacija u Sportskom centru 3.maj, bazenima Kantrida, Fitnes studiju S, kao i vježbe joge na Pećinama i Zametu su u uobičajenim terminima.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content