Zlatne godine 5.3.2023.

Mar 3, 2023 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 5. ožujka 2023. godine, gostuje Emil Baumgartner

 

Klubovi i podružnice rade po uobičajenom rasporedu koji možete pronaći na našim mrežnim stranicama ili na šalteru u Kružnoj.

U klubu Centar 8. ožujka od 9:00:30 do 11:00 možete izmjeriti tlak i šećer u krvi.

 

U srijedu 8. ožujka povodom Dana žena u Klubu Krimeja održati će se prigodno druženje uz sudjelovanje pjevačkog zbora Matice umirovljenika Grada Rijeke, a 9. ožujka u 17 h u prostorijama MO  Krimeja održati će se predavanje Odjela kriminaliteta PU Rijeka na temu – Prevencija imovinskog kriminaliteta-osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenih djela.

 

U tijeku je uplata članarine za 2023. godinu pa pozivamo sve umirovljenike da uplatom 6 eura postanu članovi Matice i koriste sve pogodnosti koje članstvo nudi. Preporučamo  da kod svih većih kupovina pitate za popust za članove Matice.

 

ŠKOLA STRANIH JEZIKA

 U tjednu od 6.ožujka 2023.godine započeti će tečajevi stranih jezika u Verdijevoj 11. Liste polaznika i termini tečajeva nalaze se na oglasnoj ploči Matice u Kružnoj. Već u ponedjeljak 6. ožujka u 11 sati krećemo s Njemačkim jezikom. Sve informacije možete dobiti u Kružnoj.

 

DAN ŽENA 2023.

 

Povodom 8. marta – Dana žena u 17 sati Hrvatska čitaonica Trsat organizira program u čitaonici Trsat. Sudjeluju pjevačko-baletna skupina „Riječke palade“, baletni studio „Tanja Tišma“ i ansambl „Intermezzo“. Voditelj programa je Mensur Puhovac.  Pozvane su sve umirovljenice s pratnjom ili bez.      

 

PREHRANA U DOMU PEĆINE

Obavještavamo sve korisnike prehrane u domu Crvenog križa na Pećinama da će uplata ručaka biti isključivo srijedom i četvrtkom od 9 do 11 sati. Uplate se vrše na adresi Trg Republike Hrvatske 2/II. U slučaju nemogućnosti dolaska na objed odjaviti se možete dan ranije na telefon 333 699.

 

IZLETI

Veliku ponudu jednodnevnih i izleta u toplice možete vidjeti na oglasnoj ploči u Kružnoj. Podsjećamo, da autobus za Topusko polazi 7. ožujka u 6:30 s Trga J.B. Jelačića. Ponesite potrebnu opremu za ples i plivanje i dođite na vrijeme.

Izlet po Međimurskim bregima u okviru 2. Festivala sportske rekreacije Goričan pod nazivom „Nordijskim hodanjem i pješačenjem stazama Askosa“ održava se 9. i 10. ožujka. Izlet uključuje prijevoz luksuznim turističkim autobusom, hotelski smještaj i razgledavanje Čakovca i drugih znamenitosti. Sam festival nordijskog hodanja je u Goričanu a staze su dužine 3, 7 i 9 kilometara. Povratak je u Rijeku je u popodnevnim satima. Informacije i uplate kod Denis Korenić (091 196 22 16) ili na šalteru u Kružnoj.

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U utorak 7. ožujak nalazimo se u 9:30 sati na Biviu. Nakon razgibavanja na plaži idemo do Preluka i nazad. Trajanje hodnje je oko 2 sata.

 

Planinarsko društvo Transverzalac u subotu 11. ožujka organizira planinarenje pravcem Permani – Kastav. Polazak je s Delte u 9:30 sati autobusnom linijom broj 23, a povratak je s Kastva u 15:56 ili 17:46. Staza nije zahtjevna.

U subotu 4. ožujka započeo je ovogodišnji program nordijskog hodanja u organizaciji KŠR Gorovo i TZ Grada Opatije. Svake subote okupljamo se ispred vile Angioline od kud ćemo različitim pravcima obilaziti Liburnijski kraj.

Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ najavljuje nastavak programa „Zimsko kretanje u prirodi“. U nedjelju 5. ožujka, u suradnji s PD Opatija, organizira izlet na Majkovac. Okupljanje planinara bit će u 10:30 ispred Društvenog doma Janko Gržinić u Veprincu. Nakon razgledavanja Veprinca krećemo put Vedeža i Majkovca. Predviđeno trajanje hodnje je 5 sati a staza je srednje zahtjevna. Posebno izdvajamo prekrasan pogled na Kvarner i otoke u kojemu ćemo moći uživati.

Sve druge aktivnosti- bazen, teretana na Zametu i Trsatu, kuglanje i vježbe u dvorani „3.maj“, joga u svakodnevnom životu su u već uhodanim terminima.

BRIGAMA SE NEMOJ DATI, U MATICI DANE KRATI

U Klubu sveti Nikola Turnić sutra, 6. ožujka 2023. godine održat će se predavanje na temu osnovnih fizičkih i fizioloških parametara tijela poput koštane i mišićne mase, te masnoće na organima. Nakon predavanja sudionici će se moći za predbilježiti za besplatno mjerenje na posebnom aparatu koji mjeri spomenute parametre i savjetovanje. Aktivnost se provodi u okviru projekta „Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati“ i u potpunosti je financirana od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

 

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

2 Komentara + Dodajte komentar

  • Molim Vas stavite me na mail listu…
    Muz i ja smo u mirovini…doci cu
    jedan dan do Va da se upisemo…..

    • Poštovana, trenutno nemamo mailing listu…pa vas molimo da pratite naše obavijesti na Radio Rijeci u emisiji nedjeljom u 9:15 h i na našem webu. Hvala

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content