Zlatne godine, 5.5.2024.

May 3, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 5.svibnja  2024. godine, Anja Šustić Kiseljak, tajnica Matice

RAD KLUBOVA

Iza nas je tjedan bogat događanjima na kojima se moglo vidjeti puno umirovljenika. U nedjelju 28. travnja  na finalu 25. Festivala sporta i rekreacije HOMO SI TEĆ umirovljenici su sudjelovali kao pratnja sudionicima mićeg trka, ali i kao aktivni natjecatelji u utrci građana. U srijedu 1. svibnja starija populacija se u velikom broju našla na Trsatu na proslavi Praznika rada. Uživali smo u druženju, kartama, boćanju, a posebna pohvala ide vrijednim kuharima koji su pripremili i podijelili nekoliko stotina porcija odličnog fažola. I u jednom i u drugom slučaju čestitke organizatorima koji su se potrudili da se svi sudionici osjećaju dobrodošli i da im bude lijepo. Nordijci su sudjelovali na 6. Festivalu nordijskog hodanja u Lepoglavi. Osim sudjelovanja na festivalu posjetili smo i Varaždin te popodne proveli u ugodnoj šetnji razgledavajući ovaj prekrasan barokni grad.

PROLJETNA LIGA U PIKADU I KARTANJU

U petak 3. svibnja u započela je proljetna liga turnirom u pikadu. Odigrano je prvo kolo i prema pokazanim rezultatima pobjednik se neće znati do samog kraja turnira. Liga se nastavlja svakog petka. U četvrtak 9. svibnja u 16 sati startaju igrači briškule i trešete. Svi turniri se igraju u Kružnoj, po Bergerovom sustavu i traju do 12. lipnja. U programu Da Kružna ne bude tužna proglasit će se pobjednici,  podijeliti nagrade najboljim pojedincima i ekipama te proslaviti, uz pjesmu i ples, blagdan svetog Vida. Raspored natjecanja možete vidjeti u klubovima ili na našoj oglasnoj ploči. Svim ekipama želimo puno uspjeha.

  1. OPATIJSKA OLIMPIJADA UMIROVLJENIKA

Povodom svjetskog dana Crvenog križa Klub za sportsku rekreaciju Gorovo organizira 16. Opatijsku olimpijadu umirovljenika koja će se održati u petak 10. svibnja  na trgu ispred dvorane Marino Cvjetković s početkom u 9 i 30 sati.

Sportsko rekreativni program uključuje stolni tenis, badminton, pikado, streličarstvo i bacanje koluta. Tijekom programa sudionici će moći izmjeriti tlak i šećer u krvi od strane djelatnika Crvenog križa. Nordijci će moći prošetati od dvorane do vile Angioline i natrag. Za sudionike je predviđena i marenda.

  1. SUSRETI UMIROVLJENIKA PGŽ
  2. svibnja u Brod Moravicama MU PGŽ organizira susrete umirovljenika PGŽ. Težište susreta su sportske aktivnosti (pikado, ubacivanje lopte u koš, boćanje i viseća kuglana), ali i druženje uz pjesmu i ples te šetnja slikovitim područjima s prekrasnim vidikovcima i planinarskim stazama. Klubovi se mogu prijaviti do 10. svibnja u MU PGŽ na telefon 312 087.

 

  1. FESTIVAL MALIH SCENA

Od 6. do 12. svibnja na pozornicama u HKD na Sušaku, HNK i Hrvatskoj čitaonici Trsat u tijeku je 29. festival malih scena Rijeka. Program možete vidjeti na mrežnim stranicama HKD a karte nabaviti od ponedjeljka do petka od 17 do 19 sati na blagajni HKD Sušak u čijem atriju, u okviru pratećeg programa, možete pogledati izložbu kazališnih plakata.

IZLETI

Klub Krimeja 11. svibnja odlazi do Varaždina i Lepoglave, imaju par slobodnih mjesta pa se možete javiti u klubu. Klub Srdoči organizira izlet u Ljubljanu, Arboretum i Volčji vrh 12. svibnja. Prijave na broj 095 554 15 38.

Detaljnije o planiranim izletima možete provjeriti na našoj oglasnoj ploči i web stranici.

REKREACIJA

U utorak 7. svibnja u 9:30 sati nalazimo se na Biviu, okretište autobusa broj 1.  Hodamo stazom koju je uredio PD Kamenjak pod nazivom Zeleno-plava Rijeka. Od Staze lovora, Staze šuma Striborova preko Vrata Jadrana, Preluka  šetnjom uz more dolazimo nazad do Bivia. Staza je srednje teška, dugačka 10,5 kilometara i traje oko 3 sata. U slučaju lošeg vremena hodanje ćemo skratiti na šetnicu uz more do Preluka.  Molimo sve sudionike da se pripreme za boravak u prirodi i ponesu sredstva za zaštitu od sunca i krpelja.

Danas u 9 sati u organizaciji TZ Grada Rijeke započinje Rijeka Outdoor. Idemo s Drenove od Cvetkovog trga stazom bunkera (Drenova – Pulac – Sv. Katarina – Veli vrh – Drenova). Staza je teška, dugačka 9 kilometara i bit će nam potrebna 3 sata. Štapovi su osigurani.

U četvrtak nema treninga, a u petak nastavljamo sa rehabilitacijskim nordijskim hodanjem u 10:40 ispred dvorane Marino Cvetković u Opatiji. 

PD Transverzalac  u subotu  11. svibnja planinari idu od Krasice, Dušanovi dvori do Škrljeva. Polazak je s Delte u 10 sati autobusnom linijom broj 25 ili 26, a povratak u 17:15 iz Škrljeva. Staza je zahtjevnija.

Vježbanje i rekreacija u Sportskom centru 3.maj, bazenima Kantrida, Fitnes studiju S, kao i vježbe joge na Pećinama i Zametu su u uobičajenim terminima.

Pratite našu mrežnu stranicu penzići.rijeka.hr ili facebook profil, nazovite ili osobno dođite. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content