Zlatne godine, 7.4.2024.

Apr 5, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, Zlatne godine, 7. travnja 2024.,Dajana Kogoj

RAD KLUBOVA 

Iza nas je bogat i raznovrstan program obilježavanja uskršnjih blagdana. U nedjelju u krugu obitelji, a u Uskršnji ponedjeljak i cijeli prošli tjedan u krugu prijatelja u klubovima. Ipak izdvajamo proslavu završetka tečaja krojenja i šivanja koje smo održali i petak 5. travnja u prostorijama u Verdijevoj. Svim polaznicima tečaja zahvalili smo se na trudu i predanom radu te poželjeli puno uspjeha s naučenim.  Posebno smo zahvalni Udruženju obrtnika Rijeka, predsjedniku Ivici Zbašniku, Sekciji tekstila i kože te vrijednim voditeljicama Sandri Jamić, Željkici Kezić i Senki Mitrović koje smo ispratili do nekog novog druženja.

U subotu na Korzu, u bogatom programu, obilježili smo u suradnji s NZZJZ PGŽ Svjetski dan zdravlja i Dane preventive. Poruka susreta je da se treba pokrenuti, započeti živjeti zdravim životom, uvrstiti u svoje navike kretanje, tjelovježbu i zdravu prehranu. Naše tijelo će nam ubrzo poslije toga poslati pozitivan odgovor i uzvratiti zadovoljstvom.   

U nastavku obilježavanja Svjetskog dana zdravlja u utorak 9. travnja pozvani smo u Gradsku vijećnicu Rijeka na javnozdravstvenu tribinu Moje zdravlje, moje pravo – pojedinac i društvo između prava i dužnosti.

U utorak 2. travnja održan je u Matici dermatoskopski pregled madeža specijaliste dermatologa, dr. Gordana Lakoša. Interes je bio veliki te se nadamo još jednom terminu prije početka sezone sunčanja.

Nastavljamo s prikupljanjem potpisa za peticiju VEĆE MIROVINE ODMAH! Koje je pokrenula Matica umirovljenika Hrvatske i Sindikat umirovljenika. Peticiju možete potpisati do 15. travnja u klubovima ali i u Kružnoj. Dođite i podržite nastojanja za povećanjem mirovina i poboljšanje sve težeg položaja populacije treće životne dobi. 

JUTARNJA PROTEZANJA

Nova radionica 60+ kojom će polaznici uz šalicu kave upoznati prostor i povijest Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, kao i umjetničke radove iz kolekcije. Jutarnja protezanja zamišljaju muzej kao prostor novih prijateljstava s Riječanima starije životne dobi koji će se sastajati na grupnim čitanjima, likovnim radionicama, kao i razgovorima o umjetnosti. Prvi susret je sutra 8. travnja od 9 i 30 do 11 sati, a nastavlja se svaki drugi ponedjeljak u prizemlju Muzeja. Prijave na telefon 492-615 ili mail: ksenija.orelj@mmsu.hr

IZLOŽBA JOŠKA ETEROVIĆA

U Muzeju suvremene i moderne izložbe postavljena je velika monografska izložba Joška Eterovića, jednog od najpoznatijih hrvatskih i riječkih umjetnika „Secundum minimum“. Izložba se može pogledati do 22. svibnja od utorka do petka od 12 do 19 sati te vikendom od 12 do 17 sati. Ulaz za umirovljenike, uz predočenje iskaznice Matice, je besplatan.

IZLETI

U najavi za travanj i svibanj su sljedeći izleti: umirovljenici INA-e 18. travnja organiziraju jednodnevni izlet u Buzet/Hum i okolicu. Informacije na telefon 099 216 84 84 gosp. Fućak. Klub Krimeja organizira izlete u Ogulin, Trst i Varaždin odnosno Lepoglavu, sve informacije se mogu dobiti u klubu odnosno na telefon 099/4896271. Klub Podvežica, 3. svibnja, organizira izlet u Pulu, informacije na telefon 091/4540078, a članovi Kluba sv. Nikola Turnić istog dana putuju na Krk, informacije na telefon 099/4896264 i naravno u klubovima.

Detaljnije o planiranim izletima možete provjeriti na našoj oglasnoj ploči i web stranici.

REKREACIJA

U utorak 9. travnja nordijci se u 9:30 sati nalaze na šparožijadi na Drenovi. Idemo Stazom bunkera od Drenove preko Katarine, Pulca i Velog vrha nazad na Drenovu. Staza nije teška iako hodamo 9 kilometara ili 3 sata. Molimo sve sudionike da se pripreme za branje šparoga ali i ponesu sredstva za zaštitu od krpelja.

U subotu 13. travnja, a u povodu svjetskog dana zdravlja, organizira se 12. Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju. Pozvani su sudionici svih dobnih skupina koji će na više staza različite težine moći uživati u šetnji liburnijskim krajem. Okupljanje sudionika je u 9 i 30 sati na Ljetnoj pozornici u Opatiji, program se nastavlja zajedničkim vježbanjem u 10 sati, a u 11 sati je svečano otvaranje (vodi Dražen Turina Šajeta) i start aktivnosti. Ručak i zabavni program započinje u 13 i 30 do 17 sati. Prijave i informacije na KŠR Gorovo Opatija ili mobilni telefon 091 420 06 50.

Za početnike i one slabije kondicije petkom je rekreacijsko nordijsko hodanje. Okupljanje je u 9:30 ispred dvorane Marino Cvetković. Nakon toga u 10:40 je programirano tjelesno vježbanje u dvorani.  

Nemojte zaboraviti Festival sporta i rekreacije HOMO SI TEĆ i događanja 13. travnja na lukobranu i finale 28. travnja na Korzu.

PD Transverzalac – u subotu  13. travnja je hodnja na relaciji Dječja bolnica Kantrida Preluk. Polazak je ispred bolnice u 10 sati a povratak prema dogovoru u popodnevnim satima. Staza nije zahtjevna.

Dolaskom ljepših dana započinjemo s boćanjem. Zainteresirani se mogu javiti na telefon  095 52 84 502 (gđa Natalija) kako bi formirali ekipe i dogovorili vrijeme i mjesto sastanka.

Vježbanje i rekreacija u Sportskom centru 3.maj, bazenima Kantrida, Fitnes studiju S, kao i vježbe joge na Pećinama i Zametu su u uobičajenim terminima.

Pratite našu mrežnu stranicu penzići.rijeka.hr ili facebook profil, nazovite ili osobno dođite. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content