Naj-online penzići 2014.

Dec 12, 2014 od     4 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Učenje za 3. dob

Jučer su u Gradskoj vijećnici proglašeni „Naj-online penzići“ – umirovljenici i klubovi umirovljenika koji su najviše doprinijeli internet stranici za starije osobe u Rijeci.
Stranica za starije osobe u Rijeci razvijena je u sklopu projekta EGOV4U, u kojem je Grad Rijeka informatički educirao brojne ugrožene skupine stanovništva. Sadržaji na stranici privukli su brojne posjetitelje, a kako bismo povećali broj sadržaja koje izravno šalju umirovljenici, osmišljeno je natjecanje za „Naj-online penziće“.

mini-Dobitnici

Klubovi umirovljenika u Rijeci i njihovi članovi su od početka godine slali svoje članke i slike u uredništvo stranice, u Maticu umirovljenika. Peteročlana komisija pomno je proučila objavljene članke i izabrala najaktivnije i najbolje klubove i najbolje pojedinačne uratke. Kod klubova i pojedinačnih nagrada konkurencija je bila podijeljena na Klubove starijih osoba Doma Kantrida i na Klubove Matice umirovljenika grada Rijeke.

mini-Vijećnica-2

U konkurenciji KSO Doma Kantrida, dobitnik prve nagrade i 3.000,00 kuna je Klub Belveder-Kozala. Drugoplasirani Klub Zamet dobio je nagradu od 2.000,00 kuna, a komisija je nagradu za treće mjesto podijelila između Kluba Potok i Kluba Bulevard, pri čemu je svaki klub dobio 500,00 kuna.

U konkurenciji klubova Matice umirovljenika komisija nije dodijelila nagradu za treće mjesto, jer je smatrala da je za nagradu trebalo uložiti više truda, nego što su to pokazali klubovi u konkurenciji za treće mjesto. Tako je nagradni fond za prvo i drugo mjesto povećan pa su Klub Škurinje za prvo mjesto i Klub Krimeja za drugo mjesto, osvojili 3.500,00, odnosno 2.500,00 kuna.

Najbolji članak u protekloj godini u konkurenciji KSO Doma Kantrida po mišljenju komisije, napisao je Silvio Skok. Članak možete pročitati ovdje.

U konkurenciji klubova Matice umirovljenika najbolji članak je napisao Andrija Tkalčević. Članak je dostupan ovdje.

Nagradu za najbolju foto-priču dobio je Rastko Schwalba iz Kluba Bulevard. Priče koje su zavrijedile ovu nagradu možete pročitati ovdje i ovdje.

Stranicu za starije osobe u Rijeci svakog dana posjeti nekoliko stotina građana. Vjerujemo da ih na stranicu privlače zanimljivi članci koje pišu penzići i da na stranici mogu pronaći važne informacije za osobe treće životne dobi. Pozivamo sve penziće da nam i dalje nastave slati svoje priče, dojmove i slike i tako daju svoj doprinos internetskom svijetu umirovljenika u Rijeci i okolici. Nadamo se da ćemo druge godine tražiti nove „Naj-online penziće“.

4 Komentara + Dodajte komentar

 • I tako ja pod stare dane odlučim da idem na neki tečaj stranog jezika.Ne da ga naučim,nego više da upoznam ljude i da se družim a možda i budem znao pozdraviti nekog strance a ne samo s HAAAAAJ.
  Uzmem telefon i idemo na adrese i brojeve. Kružna 7 . Miran glas ,više ohol.daje mi informacije o upisu na tečaj.Traži podatke a ja spreman i ponosan s iskaznicom ispred sebe čitam: Matica umirovljenika HR,
  Podružnica : Fužine,čekajte,čekajte nemate vi pravo na taj tečaj.Niste od grada Rijeke.Što sad? ,pitam ja. Dođite kod nas ponesite 35kn i učlanite se. Ta vam članarina traje do kraja ove godine,a onda u 2015 nova.Požurite jer prijave za tečaj stranih jezika primamo do 11 a sada je 9 i 30.Polu gologuz sjedam u autu i iz Fužina za Rijeku.U Rijeci prometni kaos.Parkiram na obali i onako šepav u potpunosti bez jedne noge odskakućem do kružne i sav sretan da sam stigao na vrijeme tražim zahtjev za upis.Molim osobnu.Dajem.Nemate 65 ,dajte mi odrezak od mirovine.Otkud mi sad to,Niste mi telefonom ništa rekli.Evo Vam zdravstvena(ljubičasta-umirovljenička) i još par dokumenata kao potvrda ali ništa.Odskakućite do PBZ kod kazališta i donesite odrezak.Više ni vremena nema .Približava se 11sati.Molim ga za svoje pare da me primi a on neumoljiv.Nema :donesite poslije . Molba prelazi u razočarenje,ljutnju ,ogorčenje.Ma odi u vražiju mater i ti i tvoj bicikl.
  Goran

  • Poštovani gospodine Goran,
   molimo vas da nam ostavite vaš broj telefona kako bi vas predsjednik Matice umirovljenika grada Rijeke mogao kontaktirati vezano uz vaše nezadovoljstvo vezano uz postupak upisa za tečaj stranog jezika.

 • Postovani,

  sada sam procitala pismo vaseg clana gosp.Gorana vezano za tecaj stranih jezika

  meni se prosle godine dogodila donekle ista sitacija
  htjela sam se prijaviti za tecaj informatickog opismenjavanja,
  ali ste me glatko odbili s obrazlozenjem da je to tecaj samo za Maticu umirovljenika grada
  Rijeke, a ja zivim u Zamostu/ Cabar/ posjedujem iskaznicu gore navedene Matice br.4558

  molim vas da mi pojasnite gdje grijesim

  srdacan pozdrav
  ani andrijasevic

  • Poštovana gospođo Andrijašević,
   Matica u tečaju informatike organizacijski ne sudjeluje, osim što ponekad imamo priliku prkupiti prijave naših članova i proslijediti ih u Grad.
   Taj tečaj organizira i financira Grad Rijeka. Stoga, polaznici tog tečaja mogu biti samo građani Grada Rijeke. Pokušajte razumjeti da kao što Grad Čabar svojim proračunom financira projekte vezane uz područje Čabra i njegovih stanovnika, tako i Grad Rijeka svojim proračunskim sredstvima financira projekte usmjerene prema građanima RIjeke.
   Inače, projekte i programe Matice umirovljenika grada Rijeke mogu koristiti samo članovi riječke Matice i to je pogodnost koju dobivaju uplatom članarine. jednako tako vi imate pogodnosti u vašoj čabarskoj Matici koje ne mogu koristiti članovi riječke Matice.
   Dakle, vjerujemo da vi nigdje ne griješite. Samo ćete malo povesti voditi računa o tome da pogodnosti možete dobiti u udrugama kojih ste član, odnosno u lokalnoj samoupravi u kojoj živite.
   Lijpo vas pozdravljamo

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content